"Aquí creixien tres xiprers. Uns covards els van tallar una nit. Volen imposar el pensament únic a Catalunya", diu el cartell que Albert Boadella ha col·locat a la seva casa de Jafre per denunciar els atacs que pateix la seva propietat des de fa un any: "M'han trencat les figueres de moro, m'han tirat escombraries dins de la casa, i l'últim ha estat tallar-me tres xiprers i posar-me'ls dins del jardí".

La seva casa, explica, té un jardí amb mur i una part de camp, sense tancar i aquesta és la part "amb la qual s'estan acarnissant", sempre en coincidència, diu, amb les seves "declaracions polítiques" crítiques amb el nacionalisme català. Coincidint amb l'estrena de la seva primera òpera, Don Carlo, Boadella va estar absent de casa seva i quan va tornar es va trobar amb els arbres talats, uns fets que va denunciar davant la policia.

Boadella també va escriure a l'alcaldessa del poble, Núria Berga, demanant-li una reunió, però no ha rebut resposta i ara ha decidit col·locar "un immens cartell" que poden veure tots els qui entren al poble. Al web del diari El Mundo, hi ha una carta adreçada a l'alcaldessa on Boadella diu que "avui (Jafre) també sembla un poble pacífic si formes part de la gran majoria separatista; del contrari, quan algú expressa una opinió que no coincideix amb aquesta majoria, es converteix en polèmic i queda senyalat per patir les conseqüències. Exactament el mateix que passava durant la dictadura". Reclama que l'Ajuntament actuï perquè cessin els atacs i recorda que "la nostra decisiva intervenció" va permetre que "poguem consumir aigua potable sense contaminants porcins i gaudir" de l'Illa d'Avall, "salvada de la seva desaparició per l'atac especulatiu que nosaltres vam paralitzar".

La notícia de la tala dels xipresos la va fer pública el 25 de febrer el portal web Libertad Digital, que afirmava que els fets s'havien produït la nit del 24 al 25 de febrer. El digital atribuïa, com a el propi dramaturg, al fet que Boadella s'ha posicionat en contra de la independència, ben el contrari que gran part dels veïns, i compara els atacs a la finca amb un tradició local més "junt a la sardana, l'estelada i les botifarres". Dies després, se'n feia ressò un altre digital, directe!cat, que titulava: "Boadella i la seva dona posen en peu de guerra a tota la població de Jafre". Titllava Boadella d'"ultraesponayolista" i recordava la campanya de la seva dona l'any 2013 perquè fos retirada l'estelada del campanar de l'església.