Palamós incrementa un 6,7% la recollida selectiva l'any 2015

L'Ajuntament destaca l'augment que hi ha hagut en les fraccions d'envasos lleugers i l'orgànica

30.03.2016 | 07:30
El sistema d´illes emergents.

La recollida selectiva a Palamós realitzada durant el 2015 ha seguit marcant una clara tendència a l'alça, augmentant en un 6,7% en relació a les dades totals de 2014. Les xifres han estat elaborades per l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós i s'extreuen del volum de residus recollits durant l'any 2015 en les diverses fraccions de residus: vidre, envasos lleugers, orgànica, paper i cartó, deixalleria i fracció resta.

En aquesta comparativa, destaca que s'ha passat d'un augment del 38,27% de l'any 2014, al 44,97% de l'any passat, com a total del volum de residus recollits de forma selectiva.

El creixement s'ha produït en les diverses fraccions, però ha estat significatiu en envasos lleugers i l'orgànica. Concretament, l'orgànica s'ha incrementat el 20% respecte a l'any 2014 arribant les 1.335 tones; i en els envasos ha estat del 60% d'increment respecte al 2014, superant les 697 tones.

Aquest augment destacat de la recollida selectiva a la vila representa també una important disminució de l'entrada de residus a l'abocador i, per tant, una reducció de la despesa per al municipi en aquest concepte, ha destacat l'Ajuntament.

També hi ha hagut durant el 2015 un augment de l'ús de la deixalleria. El servei ha registrat un increment del volum abocat que s'ha xifrat en un 9% respecte a 2014, situant les tones recepcionades en aquest servei durant 2015 en 2.464 i dividides en les diverses fraccions.

Les xifres de la recollida selectiva durant el 2015 a Palamós han estat motivades per la bona resposta que el sector comercial i la ciutadania de la vila han tingut davant el nou servei de recollida porta a porta comercial i la posada en funcionament de noves illes emergents ubicades en diversos punts del municipi on instal·lar contenidors de recollida selectiva era complicat, han afirmat les fonts municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema