Calonge tanca el pressupost de 2015 amb superàvit d´1,4 milions d´euros

L'import s'incorporarà a les inversions per a aquest 2016 i permetrà, entre altres, la realització de la segona fase de rehabilitació del castell

04.04.2016 | 07:05
400.000 euros del superàvit serviran per rehabilitar el castell
400.000 euros del superàvit serviran per rehabilitar el castell

L'Ajuntament de Calonge donarà compte en el ple d'aquest vespre del tancament del pressupost 2015 que permetrà disposar d'un romanent de tresoreria disponible per inversions d'1.400.000 euros, segons va informar ahir el consistori. Aquest superàvit del pressupost de 2015 s'incorporarà a les inversions per aquest any 2016, que el pressupost fixava en 900.000 euros, de manera que passarà a ser de 2.300.000 d'euros.

Així, segons va explicar l'Ajuntament, aquest import permetrà fer front a la segona fase de rehabilitació del castell de Calonge, amb un import de 550.000 euros, dels quals 400.000 euros es finançaran amb el superàvit del 2015 i la resta, 150.000, provindran d'una subvenció de la Diputació de Girona. Aquesta inversió permetrà finalitzar la reforma i l'equipament complet d'aquest monument, on actualment s'hi està ?executant la primera fase de reforma.

La resta de l'import del superàvit es destinarà a actuacions estratègiques: en societat de la informació, 300.000 euros; en via pública, 220.000 euros; i en edificis municipals, 215.000 euros. També serviran per iniciar la segona fase de les obres de millora del Collet, amb un pressupost de 150.000 euros i per fer els treballs d'adequació i millora del Palau Firal per tal d'ubicar-hi un espai de viver d'empreses i coworking, amb 115.000 euros.

Edificis Llevantí Mar
D'altra banda, també està previst que en el ple d'avui, s'aprovi una modificació per tal de fer front al pagament de la indemnització que evita l'enderroc dels dos edificis Llevantí de Mar -on hi ha 28 apartaments- situats a l'avinguda Pau Casals, al sector de Torre Llevantina. D'aquesta manera el consistori podrà donar compliment a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del passat 7 de gener, que confirmava la impossibilitat d'enderrocar els edificis Llevantí i establia una indemnització a pagar a la Comunitat de Propietaris Alt Pirineu de 332.371,40 euros.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Calonge ja tenia reservada una partida pressupostària total de 233.730,13 euros per fer front a l'enderroc d'aquests edificis, als quals s'afegirà un import de 98.541,27 euros del fons de contingència per fer efectiu el pagament total de la indemnització i posar fi a un procés judicial que es va iniciar l'any 1999.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places a la Corxera

L'equip de govern engega el procés perquè les obres siguin una realitat en dos anys i s'enterri el...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema