El Port Esportiu Marina de Palamós ha estat escenari d´un simulacre d´incendi en una embarcació amb possible vessament de carburant i enfonsament, sense provocar ferits. L´exercici l´ha organitzat Protecció Civil de la Generalitat juntament amb el Port Esportiu Marina de Palamós.

L´exercici ha consistit en un incendi en una embarcació de 10 metres d´eslora, a l´aigua, amb possible vessament de carburant i enfonsament de l´embarcació sense provocar ferits.

L´objectiu d´aquest simulacre ha estat practicar el sistema d´avisos del Pla d´Autoprotecció del port i les accions del seu personal, i alhora comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d´emergències actuants.

Un cop detectat el foc, un dels treballadors ha iniciat el protocol d´avisos establert al Pla d´Autoprotecció (PAU), trucant al telèfon d´emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil, i a la Policia Local.

El Contramestre ha actuat com a cap d´emergència i ha coordinat amb els mariners del Port l´operació d´aïllament de l´embarcació incendiada, encadenar-la i gestionar la contenció del vessament.

Els Bombers, que han intervingut al simulacre amb 3 dotacions, han extingit l´incendi de l´embarcació juntament amb el personal del port. En aquest exercici no hi ha hagut persones ferides dins el vaixell.

Els Mossos d´Esquadra, juntament amb la Policia Local de Palamós, han liderat el grup d´ordre i s´han ocupat del control dels accessos al Port, assegurar la zona de l´accident i establir els perímetres de seguretat necessaris. El simulacre també ha servit per comprovar la coordinació entre la Policia Local i els Mossos d´Esquadra mitjançant la xarxa de comunicacions RESCAT. Els Mossos d´Esquadra han desplaçat tres patrulles i set agents.

La Policia Local de Palamós ha mobilitzat dos agents en un vehicle i dos agents més en dos motocicletes. També s´ha mobilitzat el tècnic de Protecció Civil de l´Ajuntament de Palamós fent les funcions d´observador.

Per la seva banda, una unitat Naval del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil, amb base a l´Escala, s´ha encarregat de tancar la bocana mentre ha durat el simulacre. La tripulació ha estat formada per tres guàrdies civils.

L´embarcació de Salvament Marítim de Palamós Salvamar Sirius ha estat present a la bocana de la Marina de Palamós, tot i que no ha estat necessària la seva intervenció durant el simulacre.

Protecció Civil de la Generalitat ha participat al simulacre amb un tècnic dels serveis territorials de Girona, que ha fet funcions d´observador.