L'Ajuntament de Santa Cristina va tancar en el ple de dimecres passat, el pressupost de 2015 que permetrà disposar d'un romanent de tresoreria disponible per inversions d'1.230.000 d'euros, segons informava ahir Costabravadigital. Aquest superàvit del pressupost de 2015 s'incorporarà a les inversions per aquest any 2016, i preveu un paquet de 29 mesures entre les quals destaquen: l'adequació dels carcaixells, la passera de la ruta del valcà, l'asfalt de diversos carrers, nous tancaments per a l'escola Pedralta, arranjament de les voreres d'equipaments com el Pavelló o la nau de la brigada, millora de gorgues i camins rurals, una nova canonada al carrer ametllers o el cobriment del terra del pavelló.

Segons l'Ajuntament, encara quedarà pressupost per renovar l'equipament informàtic; comprar material per a la brigada i la Policia Local -que disposarà d'un drogotest- i per les festes com Reis i Carnaval; o per posar en funcionament Ràdio Santa Cristina. A més, també es tindran en compte demandes veïnals com la construcció d'una pista de skate a la Teulera, la instal·lació d'un nou repetidor de TDT per acabar amb els problemes de recepció del senyal televisiu, jocs infantils a totes les urbanitzacions i la redacció del projecte de la nova biblioteca.

Resposta de l'oposició

De tots aquests projectes l'oposició en va qüestionar dos pel seu cost i prioritat: El parc de skate a la Teulera, amb un cost de 77.000 euros i els Jocs Infantils amb un cost de 119.000 euros. Emprenadors va utilitzar el cost d'aquestes mesures per votar en contra del paquet d'inversions; Junts per Santa Cristina va argumentar que tenint en compte que el Govern ho havia justificat com a resposta per una demanda veïnal, aquests dos punts no li impedien votar el paquet d'inversions; el PP va votar en contra i CDC, a favor.