El Port Esportiu Marina de Palamós va ser l'escenari ahir d'un simulacre d'incendi en una embarcació amb possible vessament de carburant i enfonsament, sense provocar ferits. L'exercici va consistir en un incendi en una embarcació de 10 metres d'eslora, a l'aigua, amb possible vessament de carburant i enfonsament de l'embarcació sense provocar ferits. L'objectiu del simulacre era practicar el sistema d'avisos del Pla d'Autoprotecció del port i les accions del seu personal, i alhora comprovar la coordinació entre els mitjans i cossos d'emergències.

Un cop detectat el foc, un dels treballadors ha iniciat el protocol d'avisos establert al Pla d'Autoprotecció trucant al telèfon d'emergències 112, al CECAT de Protecció Civil, i a la Policia Local.

El Contramestre va actuar de cap d'emergència i va coordinar amb els mariners del port l'operació d'aïllament de l'embarcació. Bombers va extingir l'incendi; els Mossos, amb la Policia Local, van liderar el grup d'ordre i es van ocupar del control dels accessos al port, van assegurar la zona de l'accident i establir els perímetres de seguretat necessaris. També hi havia el tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament i una unitat Naval del Servei Marítim de la Guàrdia Civil va tancar la bocana. L'embarcació de Salvament va ser present a la bocana de la Marina tot i no intervenir. Protecció Civil de la Generalitat també hi va ser present.