Fan en una setmana un hotel de fusta sostenible a Llafranc

Està previst que l'edifici, que tindrà un total de setze habitacions, s'inauguri el pròxim mes de juny

06.04.2016 | 13:38
Les obres de construcció es van iniciar dijous passat.
Les obres de construcció es van iniciar dijous passat.

Un hotel de fusta completament sostenible, que s'inaugurarà el pròxim estiu al nucli de Llafranc de la localitat de Palafrugell, es va començar a aixecar aquest dijous passat amb un termini de muntatge d'una setmana.

La companyia Arquima, especialitzada en construcció modular, ha fabricat totes les peces al seu taller de Sant Andreu de la Barca i un dels seus responsables, José Antonio González, va explicar que els terminis, encara que molt breus, són els habituals en aquest tipus d'arquitectura. González va detallar que la clau per ultimar el muntatge en una setmana d'un edifici format per tres mòduls independents, que albergaran setze habitacions, és que tota l'estructura s'ha confeccionat a les instal·lacions de la seva empresa durant els dos últims mesos.

"Les façanes arriben totalment acabades, així com les fusteries exteriors, els envans i els murs interiors", va subratllar aquest responsable d'Arquima. José Antonio González va precisar que, a partir del muntatge, començarà la labor d'impermeabilització, ajustos i acabat d'interiors abans de la inauguració prevista per al juny.

L'hotel s'aixeca sobre una superfície de 500 metres quadrats, als quals se'n suma una altra d'idèntica destinada a aparcament de vehicles. La velocitat a la qual es fan aquest tipus de construccions es deu també al fet que la fabricació de les peces es realitza de manera simultània als moviments de terra i formigons.

En total, des de la recepció de l'encàrrec fins al moment en què es produeix el lliurament per obrir al públic transcorreran cinc mesos. L'estructura és d'una sola planta i la característica que més va destacar González del nou hotel és la sostenibilitat i eficiència que proporciona la construcció en fusta.

"Es tracta del material més sostenible que existeix pel seu baix impacte en emissions de diòxid de carboni i el baix cost energètic de transformació del producte", va afegir aquest responsable de l'obra, que va puntualitzar que la seva empresa ha arribat a la fusta "en apostar per sistemes verds". "La resistència tèrmica d'aquests edificis és molt alta, de manera que s'obté un estalvi de prop del 80 per cent respecte a la construcció tradicional, especialment en calefacció i aire condicionat" va precisar.

L'empresa propietària de l'hotel de Llafranc és Esaroda SL i la construcció serà una de les poques de Catalunya amb certificació energètica "A".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L'alcalde de Palafrugell sosté que la Generalitat «s'equivoca» en algunes irregularitats detectades...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Enllaços recomanats: Premis cinema