El poble de Verges va concentrar-se ahir al vespre davant de la Casa de la Vila per mostrar el seu suport a la decisió de l'equip de govern local (de la CUP) de desobeir el requeriment de l'Audiència Nacional perquè li entregui la informació relacionada amb la moció de suport a la declaració de ruptura del 9-N del Parlament de Catalunya. Uns 150 veïns van participar a la convocatòria, que va estar encapçalada per l'alcalde, Ignasi Sabater, els regidors del govern, els batlles dels municipis de Celrà i Viladamat, Dani Cornellà i Robert Sabater (ambdós també de la CUP); i els parlamentaris a Barcelona, Mireia Vehí (CUP) i l'i·lustre fill de Verges Lluís Llach (Junts pel Sí). Tant el govern de Celrà com el de Viladamat han manifestat ja anteriorment el seu rebuig als requeriments de l'Audiència Nacional per aquest assumpte.

El batlle de Verges va defensar davant dels veïns la desobediència «perquè pensem que és la millor manera de seguir el camí cap a la independència» i «perquè pensem que avui, ara i aquí és l'única sortida». Ignasi Sabater va justificar aquest posicionament «perquè mentre la resposta de l'Estat espanyol sigui la no resposta i la judicialització, no ens deixen cap més opció». El govern de Verges també va reafirmar-se amb la moció de la desconnexió i va fer un manifest de suport al trencament que va aprovar el Parlament: «El nostre suport total a la decisió de no atendre el requeriment de l'Audiència Nacional; i el desig que amb aquesta mateixa determinació i fermesa s'actuï tant a la resta d'ajuntaments com al Parlament de Catalunya i a la resta d'institucions».

Un altre ajuntament que ha rebut el requeriment de l'Audiència Nacional és el de Palamós, va informar ahir el batlle, Lluís Puig (ERC). Segons Ràdio Palamós, l'Ajuntament ja ha respost el requeriment al tribunal espanyol i li ha comunicat que pot trobar el document de la moció al portal de transparència del web municipal. Puig va declarar que a l'Ajuntament «no ens hem d'amagar de res» perquè estan «molt convençuts del que hem aprovat». La moció es va aprovar amb els vots d'ERC, CiU, CUP i Junts per Palamós i Sant Joan; el contrari del PP; i l'abstenció del PSC.