La Policia Local de Palafrugell podrà supervisar des de la comissaria els decibels de la música que posin a la discoteca Costa Este, de manera que si superen el volum permès els agents municipals ho podran saber al moment. Aquest és un dels acords als quals ha arribat l'equip de govern amb l'empresa responsable de l'activitat d'oci nocturn, i que han quedat plasmats en un conveni pel manteniment de l'ordre públic que han signat les dues parts i que tindrà una vigència de quatre anys. L'alcalde, Juli Fernández (PSC), ha explicat que les condicions del conveni queden lligades a la llicència de l'activitat, de manera que l'incompliment del que han signat pot comportar multes econòmiques i, fins i tot, la clausura de la carpa.

La discoteca Costa Este es troba a la carretera que uneix Palafrugell amb Calella, propera a la sala emblemàtica i ja tancada Xquè? El batlle ha exposat que l'Ajuntament ha rebut queixes, sobretot de càmpings, pel soroll que emet Costa Este quan està en funcionament, ja que pertorba el descans dels clients. Per evitar-ho, i disposar d'un major control sobre les emissions sonores, l'empresa disposarà un sistema de supervisió dels decibels per a la Policia Local a través d'internet. D'aquesta manera, el cos municipal podrà comprovar directament si la música sobrepassa els límits establerts de volum de decibels.

Juli Fernández ha concretat que aquesta no és l'única mesura de control i seguretat que inclou el conveni. Un segon acord al qual ha arribat l'Ajuntament i Costa Este és el d'il·luminar l'aparcament que hi ha al costat de la discoteca i dotar-lo de vigilància privada. L'objectiu, ha precisat el batlle, és fer front al botellón que hi practiquen algunes persones. Finalment, l'empresa també s'ha compromès que a dos quarts de nou del matí tot l'aparcament i el seu entorn estigui net de deixalles.

Després d'acabar la temporada d'estiu passada al setembre, Costa Este va reobrir les seves portes aquesta Setmana Santa, segons consta en el seu perfil de les xarxes socials.