Les obres del Guíxols Arena, l'espai que ha d'acollir els concerts de gran format de la Porta Ferrada, començaran a finals de maig amb l'objectiu de tenir-lo llest perquè hi toquin els Estopa. La millora de la zona, situada al barri de Vilartagues, costarà més de 740.000 euros. Permetrà aixecar una graderia amb capacitat per a 1.500 persones i condicionar la gran esplanada que hi ha, que podrà acollir-ne fins a 6.500 més. L'alcalde, Carles Motas, assegura que l'obra permetrà donar més volada a la programació d'un dels festivals degans de la Costa Brava. Apart d'acollir concerts, el Guíxols Arena també serà una espai per al barri i la ciutat (on s'hi faran activitats culturals, cíviques i esportives). Per això, l'esplanada es pavimentarà amb dos materials: asfalt i formigó. S'hi pintaran 160 aparcaments -dels quals, tres per a autobusos- i dues pistes poliesportives.

Les obres del Guíxols Arena encaren els últims tràmits administratius. L'Ajuntament ja ha posat els treballs a concurs (les constructores interessades poden presentar ofertes fins al dia 26) amb l'objectiu que les màquines entrin sobre terreny a finals de maig.

Començaran aleshores entre dotze i catorze setmanes d'obres per condicionar aquesta esplanada, situada al barri de Vilartagues (a tocar d'un dels accessos de Sant Feliu per la C-31). El pressupost de licitació dels treballs és de 741.135,09 euros. En total, l'àmbit d'actuació abasta prop de 10.000 metres quadrats (en concret, 9.723,54).

Les obres permetran rebaixar el desnivell de 5 metres que hi ha ara a la zona, aixecar tota una graderia en un dels laterals (amb capacitat per a 1.500 persones) i pavimentar la gran esplanada central. "L'espai es condicionarà per acollir concerts de gran format; per això, es passaran cables subterranis de llum i so i tota la il·luminació es farà des dels laterals", concreta el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs.

L'objectiu és que aquest mateix estiu el Guíxols Arena ja estigui a punt per acollir el concert dels Estopa (que serà el 9 d'agost). L'alcalde, Carles Motas, assegura que condicionar l'espai permetrà donar projecció al Festival de la Porta Ferrada i fer-lo més eclèctic, repartint les actuacions entre l'espai Port i el Guíxols Arena. "Tots aquells concerts de gran format que superin els 2.500 espectadors es faran a Vilartagues", avança l'alcalde.

A més, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols també obrirà l'espai als programadors privats perquè hi muntin concerts. "El Guíxols Arena no només ha de servir per a la Porta Ferrada, sinó que els promotors que ho vulguin podran organitzar-hi altres concerts", precisa Carles Motas.

Aparcaments i pistes poliesportives

A més d'acollir concerts, però, el Guíxols Arena serà sobretot un espai per al barri i la ciutat. S'hi faran activitats culturals, cíviques i esportives (entre d'altres, el consistori posa com a exemples partits de bàsquet, campionats de patinatge, fires, el campament dels Reis d'Orient o la concentració de carrosses del Carnestoltes).

Per això, la gran esplanada se subdividirà en dos espais, marcats també pel paviment que hi haurà a cadascun. 5.454,60 metres quadrats s'asfaltaran i uns altres 1.440,93 es pavimentaran. A la primera àrea s'hi pintaran 160 places d'aparcament per a cotxes i tres per a autobusos. Al segon espai, s'hi condicionaran dues pistes poliesportives a l'aire lliure.

La zona de graderia fixa tindrà una alçada de 3 metres i se subdividirà en deu nivells diferents. En total, ocuparà 868,68 metres quadrats de tot l'àmbit. L'accés principal al Guíxols Arena es farà des de l'avinguda Catalunya, tot i que també hi haurà una altra sortida que donarà al carrer Mercè Rodoreda.

"Aquesta és la inversió més important que fem al barri de Vilartagues, i que assumim íntegrament amb recursos propis", concreta l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols. Per pagar l'obra, l'ajuntament ja va consignar 400.000 euros al pressupost d'aquest 2016, que va ampliar amb 350.000 més procedents de romanents de tresoreria.