Fa pocs dies vaig llegir els articles signats pel senyor Manel Salvador i pel senyor Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni, i mai m'hauria pensat que em tinguessin tan present en els seus pensaments, en les seves estones lliures... Gràcies pel detall.

A veure, senyor Soler, no fugi d'estudi. Aquí la qüestió és saber qui paga la indemnització de 332.271,40 euros pel cas urbanístic que anomenem Llevantí de Mar: si ho fa l'Ajuntament, i per tant som tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Antoni i Calonge els que ho fem, o si són els responsables que van cometre l'error -deixem-ho així- i varen crear la situació. I res més. Vostè qui vol que pagui?

als tribunals de justícia. Segon: diu de mi «quan hi era», referint-se a la meva actuació a l'anterior govern. Només vull repetir-li -ja li vaig dir una altra vegada- que mai vaig deixar de fer la meva feina, res va quedar pendent i vaig assistir a totes les reunions que vostè em va convocar. Repeteixo: a les que em va convocar.

Tornem al tema principal i clau, perquè vostè és un geni a fer mirar la gent cap on indica el seu dit índex i amb l'altra mà, mentrestant, va fent jocs malabars.

La qüestió essencial és que l'Ajuntament ha de pagar 332.271,40 euros per accions fraudulentes de consistoris anteriors. I vostè sap que aquesta xifra pot anar pujant. Certament que va ser degut a la mala gestió politicoadministrativa d'anteriors governs que vostè no va presidir, però, que no oblidi ningú, eren governs de CiU (Convergència i Unió), el seu partit, el grup polític amb el qual es va presentar a eleccions els anys 2003, 2007, 2011 i 2015, i vostè actualment forma part del Grup Municipal de Convergència i Unió. Per tant la situació la va generar el seu partit. I algun dels regidors d'aquells moments encara ho eren el 2015.

Ignorem de qui és la responsabilitat política i tècnica dels fets que van començar amb una llicència d'obres il·legal a l'edifici Llevantí de Mar i han acabat amb una indemnització de 332.271,40 euros, però vostè sí que ha de fer tot el possible per saber-ho.

Els ciutadans de Sant Antoni i Calonge no han d'assumir ni un euro d'una pèssima gestió política en la concessió de la llicència i que ha comportat ingents esforços per part dels governs posteriors per a redreçar la situació, on també va ajudar a trobar la solució, i molt, Esquerra Republicana, encara que a vostè li costi admetre-ho o no ho vulgui fer per no sé quines raons.

Com a oposició, en el Ple del 31 de març passat, ens vam oferir a treballar conjuntament amb el govern per tal d'aconseguir que no sigui el diner dels ciutadans el que tanqui aquest espinós tema. Com pot veure, volem col·laborar.

De totes maneres insistirem en el fet que cap ciutadà ha de pagar la seva part dels 332.271,40 euros, sinó que s'ha de repercutir en els responsables que ho van provocar fa quasi vint anys. I el govern era de CiU, encara que li costi d'acceptar. Ja sé que no és fàcil, i fins i tot pot ser dolorós, posar els teus a rega, però per sobre d'això hi ha l'interès públic, l'interès de tots els ciutadans del municipi. Ningú ha de pagar perquè uns senyors ho van fer molt malament en el seu moment. I Déu nos en guard, de parlar d'interessos.

Senyor Alcalde, l'Ajuntament ha de tancar aquest tema i vostè sap quin és el millor camí: prioritzar l'interès públic, defensar els interessos dels ciutadans. Com a veí de Sant Antoni, com a cap del Grup Municipal d'Esquerra Republicana, li demano que no marxi d'estudi i posi fil a l'agulla, «que tot està per fer i tot és possible».