La cinquena edició de la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí comptarà amb la presència de vuit il·lusionistes de talla mundial: el taiwanès Anson Lee; el portuguès Ta Na Manga; el serbi Igor Trifunov; l'italià Disguido; el madrileny Pedro Volta; els barcelonins Cia Mag Edgard i Isaac Jurado; i el vitorià D'Albérniz. Aquests vuit mags participaran a la Gran Gala Internacional, que d'una funció ha passat finalment a tres. Precisament, ahir es va posar a la venda les entrades anticipades per la tercera funció (seran el 4 de juny al vespre, i el 5 de juny a les 12 del migdia i a les cinc de la tarda).

El FIMAG serà el 3, 4 i 5 de juny, comptarà amb un centenar de funcions, més de 30 artistes i diverses modalitats d'il·lusionisme, com ara hipnosis, màgia de prop, cartomàgia o micromàgia.

Una novetat d'aquesta cinquena edició de FIMAG és que el 5% dels beneficis que s'obtinguin de les funcions de la Gala Internacional es destinaran a la Fundació Abracadabra de Mags Solidaris, que programa espectacles de màgia en centres que s'ocupen d'infants, persones amb discapacitat, residències de gent gran i presones sense sostre.

Tampoc faltarà la setmana de màgia solidària, del 31 de maig al 3 de juny, i que es clourà amb la Gran Festa Solidària al Museu de la Mediterrània amb les actuacions de David el Mag, el Mag Sergi, Carles el Mag i la Maga Clara.