Palafrugell insisteix amb la tramitació correcta de la casa del Golfet

21.04.2016 | 07:20
Concentració contra la construcció.

L'Ajuntament de Palafrugell ha emès un informe per deixar constància que l'actuació municipal respecte a la polèmica construcció de la platja del Golfet és correcta. A més, tota la documentació ha estat enviada al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, al Seprona de la Guàrdia Civil, al Ministeri de l'Interior i al síndic de greuges de Catalunya. L'Ajuntament ha pres aquesta iniciativa arran de les queixes de la plataforma Salvem el Golfet, que critica l'impacte visual de la casa que s'està construint -a tocar del penya-segat- i que es planteja dur el cas als tribunals perquè s'enderroqui. Recentment van realitzar un acte de protesta davant de la finca.
L'equip de govern sempre ha defensat l'actuació en aquest cas i aquest informe municipal ve a reafirmar-ho. L'Ajuntament ha resumit les conclusions de la documentació: recorda que la finca és sòl urbà des de l'any 1983, i que està fora de PEIN Castell-Cap Roig. Igualment, no queda afectada pels plans directors urbanístics costaners i que, si bé una part de la finca es troba en la servitud de protecció de la zona maritimoterrestre, aquesta part està en la franja de separació dels límits d'edificació, afegeix l'Ajuntament. La casa també ha rebut l'autorització del sevei de Costes de la Generalitat per les obres de tancament i jardineria. El projecte de tractament paisatgístic de la parcel·la i el de la millora del carrer Castellets compleix les condicions imposades al Pla de millora urbana i a la llicència d'obres.
Igualment es precisa que el pla de millora urbana, que defineix les característiques de l'edificació, va rebre el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de Girona. Quant a la llicència d'obres, aquesta respecta el Pla de millora urbana, i aquest compleix el que diu el Pla d'ordenació urbana municipal. Quant a al canvi de sostre de 295 metres quadrats que tenia la construcció que hi havia, als 692 de l'actual, respon al fet que la casa preexistent va ser enderrocada, cosa que dóna dret a assimilar la construcció a les finques pròximes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema