L´entitat municipal descentralitzada de l´Estartit votarà dijous que ve una moció perquè el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter i l´Ajuntament de Torroella de Montgrí busquin un espai a la platja destinada a zona de bany per a mascotes. Així ho va explicar ahir el president de l´EMD, Genís Dalmau, que va concretar que la votació es farà en el marc de la Junta de veïns.

Aquesta serà la resposta de l´administració de l´Estartit a la decisió de l´Ajuntament de no habilitar aquest any l´espai per a animals de companyia -principalment gossos- a la platja. D´acord amb l´exposició del regidor de Turisme i Platges de l´Ajuntament, Francesc Puig, sembla complicat que es pugui restaurar el servei perquè la platja de Pletera, que era la habilitada per a gossos des de 2013, té la qualificació de Reserva Natural Parcial dins del Parc Natural, la qual no és compatible amb la zona de bany de mascotes, de manera que queda descartada.

Per l´altra banda, la resta de platja de la localitat té certificacions de qualitat que tampoc permeten la presència d´animals. Tan sols quedaria un petit espai entre els Griells i la Pletera, però la problemàtica amb la desaparició de la platja en aquest sector el descarta. L´Ajuntament també ha basat la decisió en què no és respecten les normes bàsiques d´ús de l´espai -alguns propietaris no duen els gossos lligats o no recullen els excrements- i que no dur-los lligats afecta la nidificació d´aus, ha alertat el Parc.

La suspensió de l´espai ha motivat una recollida de signatures per Internet que, si bé no tenen validesa legal, sí que sumen. L´ha engegat l´associació animalista Estartit Gats i en 24 hores havia rebut 1.275 suports perquè es disposi un espai per a mascotes.