El president del Parc sosté que cal una alternativa per als gossos

Planteja la possibilitat de valorar que l'espai a la platja per a les mascotes sigui en el tram urbà

27.04.2016 | 07:14

El president del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, Narcís Coll, sosté que s'ha de buscar una alternativa a la platja per a gossos que hi havia a la Pletera, de manera que els usuaris puguin gaudir d'un espai semblant en una altra part dels 5,5 quilòmetres de platja que hi ha des de l'Estartit fins a la Gola. Les possibilitats, però, són limitades com ja va exposar el regidor de Turisme i Platges de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí Francesc Puig, cosa que confirma Coll. En tot cas, creu que s'hauria de valorar la possiblitat d'ubicar aquest espai en el tram urbà de la platja.

La polèmica va saltar la setmana passada quan l'Ajuntament va anunciar que aquesta temporada turística no s'habilitaria l'espai per a gossos a la platja de la Pletera per diferents raons: l'incompliment de la normativa de l'ús de l'espai per part d'alguns dels usuaris; el fet que la platja està integrada en una Reserva Natural Parcial que no hi permet l'activitat; i perquè el fet que hi hagi gossos deslligats i surtin de l'espai reservat posa en risc la nidificació d'algunes aus a la zona. D'aquesta manera, l'Ajuntament va decidir suspendre aquest sector i deixar l'Estartit sense platja per a gossos. L'adminstració de l'Estartit aprovarà aquesta setmana una moció que instarà l'Ajuntament i el Parc a buscar un espai alternatiu.

El president del Parc està d'acord amb la idea, si bé hi ha una manca d'espai per aquest fi ja que entre els límits del Parc i els de les certificacions de la platja Gran, només queda un petit espai davant del Càmping El Molino. Coll, però, proposa valorar també la possibilitat de crear l'espai en la zona urbana, que compte amb diverses certificacions de qualitat. Sobre el fet que la inclusió d'un espai per a mascotes pugui perjudicar les certificacions, Coll ha exposat que s'ha de valorar el reconeixement del Parc Natural i el de les certificacions i, a partir d'aquí, prendre una decisió.

Quant a la sorra que s'acumula a l'aparcament de la platja per les obres del Club Nàutic, ha sortit en defensa de l'actuació d'aquesta societat perquè ja tenia tots els papers per desempallegar-se'n però després, des de l'administració pública, se li va demanar que s'aprofités per la Pletera i els Griells. D'aquesta manera, el Club ha hagut de fer una nova tramitació que encara no està resolta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema