"Renuncio al meu advocat per incompetent i perquè no fa el que li dic". Aquesta és l'única frase que ha pronunciat avui l'acusat de clavar una destral al seu sogre a Palafrugell i la que ha obligat a suspendre el judici que estava previst a la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona. L'acusat, que s'enfronta a nou anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa, ja ha designat un nou advocat que al llarg d'aquest matí formalitzarà l'acceptació del cas. La vista oral queda ajornada fins el 5 d'octubre.

El fiscal i l'acusació particular consideren que l'home va clavar-li la destral al seu sogre el matí del 13 de juny de 2014 perquè creia que volia separar-lo de les seves filles. El Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència li havia retirat la custòdia l'any 2007 en declarar que les nenes es trobaven en situació de desemparament i quatre anys més tard les va entregar al sogre de l'agressor en "règim d'acolliment familiar".

La víctima va estar hospitalitzada durant 125 dies, als que s'ha de sumar els 76 dies que va estar de baixa i impedit per realitzar les seves ocupacions habituals. L'agressor es troba en presó provisional des del mateix dia dels fets. A banda de la pena de presó, el fiscal sol·licita també que durant 15 anys no pugui apropar-se a menys de 1.000 metres del seu sogre i li pagui una indemnització de 13.484 euros.