Palamós rebrà aquest any més creuers de luxe però menys passatgers

Hi haurà gairebé 20.000 creueristes menys que la temporada anterior, però n'hi haurà més amb un major poder adquisitiu

28.04.2016 | 07:27
Palamós rebrà aquest any més creuers de luxe però menys passatgers

El port de Palamós rebrà més creuers de luxe aquesta temporada, però perdrà gairebé 20.000 passatgers respecte a la del 2015. Tot i que el número d'escales no varia substancialment (aquest any n'hi haurà 30) sí que ho fa el de creueristes. La davallada s'explica perquè dos dels vaixells que en portaven més, el Thomson Dream i l'Island Escape, aquest any no atracaran i que portaven una mitjana de 10.000 passatgers cadascun. El primer perquè fa ruta pel Carib. I el segon perquè s'ha enviat a desballestar. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, assegura però que aquest descens no «preocupa especialment» perquè respon a causes «objectives» i el port de Palamós continua essent molt ben valorat. Una prova, argumenta, és que el 59% de les companyies que hi faran escala fins al novembre són de luxe, i portaran passatgers que arribaran a gastar-se fins a tres vegades més que els que viatgen en creuers convencionals. Aquest 2016, el port també estrena l'estació marítima, que s'ha remodelat, i que està pràcticament enllestida per quan Palamós es converteixi en frontera exterior Schengen.
Palamós va donar ahir el tret de sortida a la temporada de creuers del 2016 amb l'arribada de l'Azamara Journey, que va arribar procedent d'Eivissa. A bord hi viatgen 650 passatgers (sobretot, australians) i 400 tripulants.

Alguns dels passatgers explicaven aquest dimarts que un dels motius pels quals han escollit aquest viatge és perquè els permet visitar ciutats més petites com és Palamós, on no han estat mai. «Gaudirem de la calma i de la gent, farem un vol per les botigues i passejarem pels carrers», va assenyalar en Denis, un creuerista vingut d'Austràlia que cada dos anys marxa en creuer amb la seva dona.

23.000 creueristes
Palamós va encetar ahir una temporada de creuers que s'allargarà fins al novembre, i que rebrà menys passatgers que l'anterior: no pel nombre d'escales (n'hi haurà 30, cinc menys que al 2015) sinó pel què fa a creueristes ja que dels més de 40.000 que van arribar al llarg de l'any passat, aquest any es passarà a 23.000. Font va dir ahir que la situació no els preocupa «especialment». I més tenint en compte que, de cara al 2017, les perspectives són bones: «Tenim l'esperança que la companyia de l'Island Escape recuperi la ruta amb un nou vaixell, i no tenim cap dubte que el Thomson Dream, quan torni al Mediterrani, farà escala a Palamós».

Tot i la davallada de creueristes, però, aquesta temporada 2016 també té una altra cara de la moneda. I és que el port de Palamós rebrà més creuers de luxe (en concret, el 59% de les companyies que hi atracaran). Ricard Font va exposar que «calculem que cadascun d'ells (en referència als passatgers de creuers de luxe) pot arribar a gastar-se el doble o bé el triple dels creueristes que arriben en un vaixell convencional; és a dir, estem parlant d'una mitjana d'entre 120 i 180 euros per persona». «I en definitiva, a l'hora d'atraure turistes allò que ens interessa és l'impacte econòmic que deixen al territori», va precisar Font.

El president explica que l'atractiu de Palamós com a port també es fa palès amb aquells creuers que hi atracaran per primer cop. En total, aquesta temporada hi haurà vuit vaixells que hi faran escala inaugural (el Seven Seas Navigator, el Seven Seas Explorer, el Nautica, el Marina, l'Artania, el Thomson Discovery, el Thomson Majesty i el Saga Sapphire). Entre abril i novembre, hi haurà fins a deu companyies que faran escala a Palamós.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema