L'Ajuntament de Pals va celebrar ahir al vespre un ple extraordinari a petició dels dos grups de l'oposició (Compromís amb Pals i el PSC) per tractar assumptes urbanístics, com ara els plans parcials que l'equip de govern (ERC i CiU) ha aprovat pel desenvolupament urbanístic als sectors Rodors-Roca Blanca 1 i Rodors-Roca Blanca 2, una zona motiu de polèmica per oposició a la seva urbanització. La regidora d'Urbanisme, Maite Servià (CiU), va concretar que entre els dos sectors es preveu la construcció de 479 habitatges (273 en un i 206 a l'altre).

L'oposició va insistir amb el fet que els plans parcials es tirin endavant sense que el POUM?estigui aprovat definitivament -ha estat aprovat inicialment i queda pendent que l'Ajuntament respongui les al·legacions-. El regidor de Compromís amb Pals, Josep Lluís Galiano, va insistir que no té sentit desenvolupar el planejament derivat del POUM, quan aquest no ha estat aprovat definitivament. Amb la socialista Marisol Perea, van afegir que d'acord amb els assessors urbanístics i advocats que han consultat, els promotors no poden reclamar econòmicament si no poden desenvolupar aquests sectors ja que els projectes d'urbanització no han estat aprovats definitivament.

Servià va recordar que l'edificació prevista a la muntanya de Roca Blanca es concentrarà a la part inferior. A més, la modificació que s'hi ha fet el POUM ha estat avalada per l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de la Generalitat. Sobre la reclamació econòmica dels promotors, va recordar que n'hi ha una presentada el 2011 per 4,6 milions d'euros i va concloure que l'Ajuntament no pot oposar-se a la tramitació de plans parcials si són correctes tècnicament.