«Renuncio al meu advocat per incompetent i perquè no fa el que li dic». Amb aquesta frase l'acusat de clavar una destral al seu sogre a Palafrugell va provocar ahir la suspensió del judici per homicidi en grau de temptativa que li pot costar fins a 14 anys de presó -el fiscal en demana 9 i l'acusació particular, Jordi Colomer, 14- i una prohibició d'apropar-se a la víctima a menys de 1.000 metres durant 15 anys. L'acusat ja té nou advocat designat però la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona no té dates lliures per a la celebració de la vista fins al 5 d'octubre.

El fiscal i l'acusació particular consideren que l'home va clavar-li la destral al seu sogre el matí del 13 de juny de 2014 perquè creia que volia separar-lo de les seves filles. El Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència li havia retirat la custòdia l'any 2007 en declarar que les nenes es trobaven en situació de desemparament i quatre anys més tard les va entregar al sogre de l'agressor, en «règim d'acolliment familiar».

La víctima va estar hospitalitzada durant 125 dies, als quals s'han de sumar els 76 dies que va estar de baixa i impedit per realitzar les seves ocupacions habituals. L'agressor es troba en presó provisional des del mateix dia dels fets.