L'Estartit demana un espai per a gossos a la platja controlat

El govern de l'ens descentralitzat aprova una moció que declara el poble antitaurí

02.05.2016 | 07:21

La Junta de Veïns de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit torna a estar completa ja que en la sessió d'aquesta setmana s'hi va incorporar el nou representant de CiU, Ramon Planas, després que l'anterior, Dani Zamora, hi renunciés. També es van aprovar dues mocions que afecten els animals: una per reclamar l'habilitació d'un espai per a gossos a la platja i l'altra per declarar el poble antitaurí i contrari a "les curses de bous i a l'exercici de qualsevol tipus de violència envers els animals que els pugui causar dolor físic o psíquic, l'ús d'animals en espectacles i altres activitats si aquests poden ocasionar sofriment o poden ser objecte de burles o tractaments antinaturals, o bé si poden ferir la sensibilitat de les persones que els contemplen". Si bé a l'Estartit no hi ha correbous, al poble veí, Torroella de Montgrí, sí que se n'hi celebren durant la festa major i és possible que en el proper ple de l'Ajuntament els partits votin la seva eliminació, com ja ha passat al municipi altempordanès de Roses.

Arran de la decisió de l'Ajuntament de Torroella de no habilitar aquest any la zona de platja per a gossos a la Pletera, per està inclosa dins del Parc Natural i perquè alguns dels amos no respectaven les normes de convivència, l'EMD de l'Estartit va aprovar una moció perquè les dues administracions i els responsables del Parc consensuïn un espai nou habilitat per a les mascotes.

La moció, que va votar a favor l'equip de govern de LEST, Més per l'Estartit es va abstenir i CiU hi va votar en contra, també demana delimitar un espai, millor senyalització que inclogui l'obligació de recollir les defecacions dels animals i la prohibició de sortir dels límits, i "que la presència dels agents cívics i la policia sigui una realitat, informant els usuaris i sancionant en cas d'incompliment de la normativa".

Contra les curses de bous

Pel que fa a la moció per declarar l'Estartit localitat antitaurina, va comptar amb el suport de l'equip de govern i l'abstenció de Més per l'Estartit i CiU.

Els acords de la moció concreten que es declara l'Estartit "població amiga dels animals i respectuosa amb els seus drets" i que esdevingui "antitaurina, contrària a la pràctica de les curses de bous". En tot cas, no es fa cap referència a les vaquilles que per Sant Genís organitza la Penya San Marcos a Torroella de Montgrí, si bé la moció insta l'Ajuntament torroellenc a posicionar-se també en contra de les curses de bous, cosa que pot fer en breu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

La foto de familia dels guardonats d'ahir
Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

Enllaços recomanats: Premis cinema