L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà en conveni amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i juntament amb l'Institut de la Bisbal, l'Associació de Ceramistes i el Terracotta Museu, portaran a terme enguany el primer cicle formatiu de grau mitjà de terrisseria. El cicle s'impartirà a l'institut de la Bisbal, als tallers de diferents empreses sota la tutela de l'associació de ceramistes i a l'esperada aula taller que s'habilitarà al Terracotta Museu de la ceràmica.

Es tracta d'un programa pilot ja que és la primera vegada que s'ofereix una formació d'aquestes característiques a Catalunya i formarà entre vuit i deu alumnes en l'ofici que caracteritza tant la capital empordanesa. En l'àmbit curricular, els alumnes s'iniciaran en els coneixements bàsics en ceràmica al taller del Terracotta Museu i continuaran l'aprenentatge com a aprenents a empreses, on la formació adquirirà el caire més vivencial del ceramista.

Pel que fa a les pràctiques, es treballa amb l'objectiu que es puguin fer a l'estranger (hi ha la possibilitat de fer-les a França i a Itàlia). Durant la primera quinzena de maig, s'obrirà el període de preinscripcions.