Els municipis de la Bisbal d'Empordà; Forallac; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura; Corçà; i Ullastret impulsen la campanya turística Escapada Empordà 2016, que té com a principal atractiu les visites guiades per indrets que no estan oberts al públic o rutes curioses, com el Monells de la pel·lícula Ocho apellidos catalanes. A Corçà, la visita guiada pel poble permetrà endinsar-se a la Villa Luz, una casa indiana de la família Rosich; a Cruïlles, l'atracció és el monestir romànic benedictí recentement restaurant de Sant Miquel.

A la capital comarcal, el Terracotta Museu, acabat de reobrir, permetrà conèixer una antiga fàbrica de ceràmica, els oficis de rajoler i terrisser i els productes de ceràmica. La visita guiada de Peratallada permetrà descobrir els racons del que fou el primer president de la Generalitat, Berenguer de Cruïlles, que van néixer en aquest poble medieval el 1310. La darrera proposta és una ruta per Ullastret, del jaciment ibèric al poble medieval.

El Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà va acollir la presentació oficial de la campanya, que té com a objectiu atraure nous visitants a la zona i potenciar el turisme durant tot l'any.

Organitzada pels ajuntaments dels cincs municipis, vol posar en valor l'oferta de visites guiades a espais d'interès cultural del territori, que fins ara estaven tancats al públic o que han renovat la seva proposta. Les visites guiades es realitzaran del 7 de maig al 30 d'octubre d'enguany .

L'acte va ser conduït per l'escriptor i periodista Martí Gironell que, juntament amb els alcaldes de les diferents poblacions, va presentar aquesta primera campanya de promoció turística, que compta amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Costa Brava.

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, va donar la benvinguda als assistents en nom dels cinc municipis que formen part del Pla estratègic, del qual sorgeix la iniciativa de fer una primera campanya de promoció turística conjunta.

Amb la finalitat d'incentivar la despesa turística al territori, les persones que realitzin les visites guiades d'Escapada Empordà 2016 rebran un 10% de descompte a utilitzar en qualsevol dels 85 establiments adherits a la campanya, entre allotjaments, restaurants i comerços, que es donaran a conèixer amb un cartell a l'activitat.