Bellcaire dóna suport a la veïna que va denunciar haver patit abusos d'un capellà

L'ens sol·licita que realitzin els canvis legislatius necessaris perquè aquests delictes no prescriguin

09.05.2016 | 13:46

L'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà ha emès avui un comunicat de suport a Esther P., la veïna d'aquesta localitat que la setmana passada va denunciar el capellà gironí Josep Planas per haver abusat d'ella quan tenia deu anys, el 1989, en una casa de colònies de Puigpardines, a la Vall d'en Bas.

Segons s'exposa en el document, quan es van fer públiques aquestes informacions, el consistori es va posar en contacte amb el Bisbat de Girona per «demanar una resposta i postura contundent i veraç» davant aquest fet. «La resposta obtinguda és que hi ha una total col·laboració amb el procés policial i judicial» assegura l'Ajuntament qui recorda que a més, s'ha apartat cautelarment el capellà denunciat –que està jubilat– de tota activitat pastoral.

En aquest sentit, el consistori ha demanat que es «procuri respectar» el dret a la intimitat de la denunciant i que «s'obri un període de reflexió» sobre la problemàtica específica entorn dels abusos sexuals infantils, la seva prevenció, detecció i ajuda a l'infant per denunciar-los, «sense perjudici de demanar públicament que es realitzin els canvis legislatius necessaris perquè aquests delictes no prescriguin».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema