El partit animalista contra el Maltractament Animal (Pacma) de Girona va criticar ahir la "manca de voluntat" de l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón (CDC), perquè es compleixi la seva moció en contra de les vaquetes, que va ser aprovada en el ple de dijous, i que va permetre declarar la localitat com a "vila lliure de correbous" abolint així, aquest espectacle que els darrers 36 anys ha organitzat la Penya San Marcos en el marc de la Festa Major de Sant Genís.

A través d'un comunicat, el partit animalista va criticar que tot i l'aprovació de la moció, amb el suport de vuit dels 17 regidors del consistori, Cordón va repetir que "aquesta no era una decisió vinculant" i que això "hauria d'obrir un debat" sobre les vaquetes i la resta d'activitats d'entreteniment que es fan al municipi i que inclouen animals, ja que la moció, a més de citar explícitament els correbous, també dicta que l'Ajuntament renuncia a qualsevol tipus de "festa o activitat lúdica on s'utilitzin animals vius com a objecte de divertiment". Segons el Pacma, l'alcalde es va "mostrar contrari a aplicar-ne el contingut" perquè "aquest debat no existia al carrer". En aquest sentit, el partit també explica que els grups municipals es van posar en contacte amb ell per debatre la moció abans del ple, però que l'alcalde en una trucada amb la coordinadora de la formació animalista, M. Pilar Ferràndiz, "es va negar a rebre-la" dient que "no tenia res a parlar amb ella". Així mateix van criticar que, durant el ple, no se'ls deixés "defensar" la moció fins al torn de precs i preguntes, "vetant així el dret a respondre als comentaris i interpretacions que d'ella es va fer".

La moció va ser aprovada amb per una majoria simple formada pels quatre regidors d'ERC, les dues de LEST i els dos de la CUP. Hi van votar en contra els quatre de CiU i el portaveu d'UPM, Jordi Colomí; i es van abstenir els altres dos regidors d'UPM i els dos de COET.