La dona de Bellcaire d'Empordà, que va denunciar el capellà gironí Josep Planas per haver abusat d'ella quan tenia deu anys, el 1989, en una casa de colònies de Puigpardines, va assegurar ahir que està "convençudíssima que no és l'única". En declaracions a RAC1, després de l'entrevista que aquesta emissora de ràdio li va fer divendres passat, Esther P. va explicar ahir que set persones del seu entorn s'han posat en contacte amb ella per relatar que havien "passat per una situació similar" i que volien parlar amb ella. "No sé fins a quin punt hi ha gent relacionada amb el mateix capellà, però estic convençudíssima que no sóc l'única", va assenyalar aquesta veïna de Bellcaire.

La víctima també es va referir a una carta que els seus pares van enviar a l'escola i aquesta al Bisbat de Girona -encapçalat en aquell moment per Jaume Camprodon- en la qual explicaven per què la seva filla deixava les classes de religió amb aquest capellà i on denunciaven els abusos. "No sé quins recorregut va fer aquesta carta, ho desconec. No sé qui la va rebre i què va fer amb ella. Però el que sí que sé és que, casualment, el trasllat va ser immediat" va precisar Esther P. amb relació al canvi de destí d'aquest mossèn a Agullana, l'estiu de 1989. La diòcesi, però, va assegurar dimecres passat que desconeixia el cas de la denunciant però que l'investiga i que s'ha apartat cautelarment el capellà -que té 81 anys i està jubilat- de qualsevol activitat pastoral.

Suport de l'Ajuntament

Per la seva part, l'Ajuntament de Bellcaire va emetre ahir un comunicat de suport a la víctima, en el qual asseguraven que quan es van fer públiques aquestes informacions, el consistori es va posar en contacte amb el Bisbat de Girona per "demanar una resposta i postura contundent i veraç" davant aquest fet. "La resposta obtinguda és que hi ha una total col·laboració amb el procés policial i judicial", va dir aquest ens. En aquest sentit, l'Ajuntament també va demanar que es "procuri respectar" el dret a la intimitat de la denunciant i que "s'obri un període de reflexió" sobre la problemàtica específica entorn dels abusos sexuals infantils, la seva prevenció, detecció i ajuda a l'infant per denunciar-los, "sense perjudici de demanar públicament que es realitzin els canvis legislatius necessaris perquè aquests delictes no prescriguin".