La Bisbal li diu a l'Audiència Nacional que si vol dades del 9-N que consulti la web municipal

El jutjat vol saber què van dir els regidors i què van votar

11.05.2016 | 18:53

El Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional va enviar un requeriment a l'Ajuntament de la Bisbal d´Empordà perquè li traslladés la documentació i informació diversa relativa a la moció que el ple municipal va aprovar en suport a la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya del passat 9 de novembre.

L´Ajuntament ha explicat que la petició de l'Audiència va arribar a través d´una carta dels Mossos d'Esquadra del passat 3 de març adreçada directament a l´alcalde Lluís Sais. A la missiva s´hi demana la confirmació de l´aprovació de la moció i la data de l´acord, la forma d´inclusió de la proposta a l´ordre del dia de la sessió, l´especificació de si la moció faculta l´alcalde per dur a terme actes en relació a la mateixa, la còpia de l´acta de la sessió i la seva gravació on consti la intervenció de cadascun dels regidors, el sentit del vot i el posicionament de la urgència de la proposició, així com la còpia dels informes emesos, en cas que existeixin.

Davant d´aquest requeriment, l´Ajuntament va respondre amb una carta dirigida al Cap de la Comissaria General d´Informació dels Mossos d´Esquadra i signada per l´alcalde amb data 1 d´abril del 2016, on s´informava que, tal i com estableix la Llei de Transperència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, tota la informació requerida és pública i accessible a tothom a la web municipal, on s´exposa la documentació relativa a les mocions celebrades pel consistori. També se´ls va notificar que no es va emetre cap informe de Secretaria en relació a la moció.

La petició de l´Audiència s´està efectuant als municipis que van manifestar el seu suport a la declaració sobiranista del 9-N. Segons el comunicat de l´Ajuntament, «és en nou un acte intimidador de l´Estat espanyol, que pretén judicialitzar tot allò que té a veure amb el procés de construcció d´una nova República, incapacitat com està per la seva naturalesa antidemocràtica a donar una sortida política a un repte polític».

L'Ajuntament considera que «davant l´onada repressiva del govern espanyol ens pertoca mantenir-nos ferms en la defensa de les decisions legítimes i democràtiques preses per el consistori».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema