El Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional va enviar un requeriment a l'Ajuntament de la Bisbal d´Empordà perquè li traslladés la documentació i informació diversa relativa a la moció que el ple municipal va aprovar en suport a la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya del passat 9 de novembre.

L´Ajuntament ha explicat que la petició de l'Audiència va arribar a través d´una carta dels Mossos d'Esquadra del passat 3 de març adreçada directament a l´alcalde Lluís Sais. A la missiva s´hi demana la confirmació de l´aprovació de la moció i la data de l´acord, la forma d´inclusió de la proposta a l´ordre del dia de la sessió, l´especificació de si la moció faculta l´alcalde per dur a terme actes en relació a la mateixa, la còpia de l´acta de la sessió i la seva gravació on consti la intervenció de cadascun dels regidors, el sentit del vot i el posicionament de la urgència de la proposició, així com la còpia dels informes emesos, en cas que existeixin.

Davant d´aquest requeriment, l´Ajuntament va respondre amb una carta dirigida al Cap de la Comissaria General d´Informació dels Mossos d´Esquadra i signada per l´alcalde amb data 1 d´abril del 2016, on s´informava que, tal i com estableix la Llei de Transperència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, tota la informació requerida és pública i accessible a tothom a la web municipal, on s´exposa la documentació relativa a les mocions celebrades pel consistori. També se´ls va notificar que no es va emetre cap informe de Secretaria en relació a la moció.

La petició de l´Audiència s´està efectuant als municipis que van manifestar el seu suport a la declaració sobiranista del 9-N. Segons el comunicat de l´Ajuntament, «és en nou un acte intimidador de l´Estat espanyol, que pretén judicialitzar tot allò que té a veure amb el procés de construcció d´una nova República, incapacitat com està per la seva naturalesa antidemocràtica a donar una sortida política a un repte polític».

L'Ajuntament considera que «davant l´onada repressiva del govern espanyol ens pertoca mantenir-nos ferms en la defensa de les decisions legítimes i democràtiques preses per el consistori».