El Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional va enviar un requeriment a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà perquè li traslladés la documentació i informació diversa relativa a la moció que el ple municipal va aprovar en suport a la declaració sobiranista del Parlament de ?Catalunya del passat 9 de novembre.

L'Ajuntament ha explicat que la petició de l'Audiència va arribar a través d'una carta dels Mossos d'Esquadra del passat 3 de març adreçada directament a l'alcalde Lluís Sais. A la missiva s'hi demana la confirmació de l'aprovació de la moció i la data de l'acord, la forma d'inclusió de la proposta a l'ordre del dia de la sessió, l'especificació de si la moció faculta l'alcalde per dur a terme actes en relació a la mateixa, la còpia de l'acta de la sessió i la seva gravació on consti la intervenció de cadascun dels regidors, el sentit del vot i el posicionament de la urgència de la proposició, així com la còpia dels informes emesos, en cas que existeixin.

Davant d'aquest requeriment, l'Ajuntament va respondre amb una carta dirigida al cap de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra i signada per l'alcalde amb data 1 d'abril del 2016, on s'informava que, tal i com estableix la Llei de Transperència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, tota la informació requerida és pública i accessible a tothom a la web municipal (www.labisbal.cat), on s'exposa la documentació relativa a les mocions celebrades pel consistori. També se'ls va notificar que no es va emetre cap informe de Secretaria amb relació a la moció.

La petició de l'Audiència s'està efectuant als municipis que van manifestar el seu suport a la declaració sobiranista del 9-N. Segons el comunicat de l'Ajuntament, «és en nou un acte intimidador de l'Estat espanyol, que pretén judicialitzar tot allò que té a veure amb el procés de construcció d'una nova República, incapacitat com està per la seva naturalesa antidemocràtica a donar una sortida política a un repte polític».