Operaris de les companyies de subministrament elèctric i d'aigua van tornar ahir al matí al bloc de pisos ocupats al número 20 de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni de Calonge per desconnectar les connexions il·legals. Era el segon cop que hi anaven en poc més d'un mes ja que el 4 d'abril ja hi van acudir amb el mateix objectiu. Com aleshores, els operaris van estar acompanyats pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Calonge. Farts d'aquesta situació, i conscients del risc que suposa unes connexions deficients, especialment d'electricitat, la comunitat de propietaris de l'edifici ha contractat un servei de seguretat privada que custodiï les caixes de comptadors per evitar que els inquilins dels pisos ocupats repeteixin l'operació i punxin els seus apartaments als serveis, van informar fonts municipals. Fins ahir hi havia un total de 20 pisos ocupats, dels quals dos van ser ?desallotjats, va comunicar l'Ajuntament.

L'actuació d'ahir, com la del 4 d'abril, es va desenvolupar durant el matí. A la primera, les companyies subministradores van comunicar tant a l'Ajuntament com a les persones que ocupen il·legalment els pisos el risc que comportaven les connexions il·legals, un dels motius pel qual es va procedir a tallar-les. No obstant això, els ocupes no van fer cas de l'avís i van repetir l'operació, connectant els seus pisos a la caixa de comptadors de l'edifici. Davant d'aquesta situació, els operaris i el dispositiu policial va desplegar-se de nou aquest dimecres per desconnectar els submnistraments als habitatges ocupats.

Per posar fi a aquesta situació de risc per als propietaris de pisos i parar els peus als ocupes, la comunitat de l'edifici ha decidit contractar una empresa de seguretat privada perquè vigili que les connexions irregulars no es tornin a executar.

Arran de la primera intervenció de les companyies, l'Oficina d'Habitatge municipal va ampliar el seu horari per atendre i estudiar els casos de les famílies i persones que ocupen il·legalment aquests pisos per buscar una solució per a cadascú. En aquest sentit, un total de 12 ocupes han estat atesos per l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament per concertar una visita amb l'Oficina d'Habitatge.

L'ocupació d'aquest bloc va tenir lloc el gener de l'any passat i va tenir un caràcter massiu ja que van entrar a una quarantena de pisos. Alguns dels ocupants van explicar aleshores que no havien forçat res i que la manca de recursos econòmics els havia empès a entrar-hi il·legalment. Malgrat això, els mossos van detenir tres persones el mateix mes de gener per una presumpta trama que venia les claus dels pisos a les famílies necessitades. Arran de les detencions, els pisos ocupats es van reduir a la vintena.