Les Festes de Primavera de Palafrugell, en la seva 54a edició, concentraran les seves activitats principals avui, demà i diumenge, i culminaran, com és habitual, amb el Carroussel Costa Brava-Carnaval de Carnavals, la multitudinària desfilada de comparses i carrosses pels carrers de la població i la fi de festa. En total seran aproximadament una dotzena d'activitats, destinades a tot tipus de públic i per a totes les edats, on els protagonistes seran la música, l'esport i l'oci.

Al Carroussel Costa Brava hi prendran part enguany vuit colles locals amb les seves carrosses inèdites: Confetti, Pessigolla, Imaginació, Incorrectes, Júniors, EKSI, Trompats, Garnatxa. Els grups d'animació que obriran el Carroussel seran cinc.

A continuació desfilaran cinc comparses inèdites (Cheerleaders, DKVAS, Associació Latina de Palafrugell, Ballaruca, Els Gentils de Mont-ras, Nova generació); i deu comparses no inèdites provinents de diverses poblacions.

El carroussel continuarà amb les vuit carrosses inèdites (creades i construïdes expressament per aquestes festes) i, a continuació i per tancar la desfilada, es podran veure les 15 carrosses no inèdites de les colles que procedeixen d'altres poblacions.

Així, la novetat d'enguany de la desfilada és que les carrosses inèdites desfilaran davant de les no inèdites, després de les comparses participants (en edicions anteriors, les carrosses inèdites eren les últimes a sortir).

Altres novetats del programa de festes seran el sopar popular, que tindrà lloc al Centre Fraternal (dissabte a les 20.30 hores), i «Foc a la torre», espectacle a la plaça de Can Mario amb Els Ducs del Foc i Els Grallers del Montgrí (dissabte 14 a les 22.30 hores).