Metges de Catalunya (MC) ha convocat una nova jornada de vaga del personal facultatiu de l'Hospital de Palamós el proper dia 19 de maig.

La convoquen dos mesos després de la primera aturada que va mobilitzar el 60% de la plantilla mèdica ja que segons el sindicat, «les reclamacions de col·lectiu no han estat ateses i no hi ha hagut voluntat empresarial per arribar a acords».

A diferència de l'anterior convocatòria de caràcter parcial, la nova aturada es perllongarà durant 24 hores, des de les 8 del matí del 19 de maig, fins a les vuit del matí del dia 20.

Els motius i objectius de la protesta són els mateixos que els del passat 17 de març. Així, els facultatius del centre hospitalari reivindiquen canvis en el model organitzatiu i retributiu de les jornades de guàrdia, en la promoció i formació professional i en la participació dels metges en les decisions assistencials.

El delegat del sindicat a l'Hospital de Palamós, Josep Antoni Duran, subratlla la perseverança dels facultatius per reclamar millores en les seves condicions laborals. I assegura que «l'empresa es manté immòbil i no ofereix solucions, per tant, no tenim altra alternativa que seguir lluitant contra la precarietat a què ens sotmeten, i ho farem mentre no s'obrin a atendre les nostres demandes».

Duran, a més, recorda que les peticions del col·lectiu són assumibles i «no comportarien cap daltabaix econòmic per a l'entitat».

Les peticions del Sindicat passen pel restabliment de les guàrdies de presència física -en comptes de localitzades- en els serveis de Traumatologia i Cirurgia; l'exoneració de l'obligatorietat de realitzar guàrdies als majors de 50 anys; guàrdies de dotze hores en les especialitats de medicina interna i pediatria; l'aplicació de les sentències judicials que estableixen que l'hora de guàrdia s'ha de retribuir, com a mínim, al mateix preu de l'hora ordinària; l'adjudicació del quart nivell de carrera professional als facultatius que es troben pendents de valoració des de l'any 2013.

També volen que hi hagi una avaluació triennal de la gestió del director mèdic per part dels facultatius; la instauració d'un pla de formació continuada per serveis i la revisió anual de les condicions de treball dels metges que presten serveis en els vehicles d'intervenció ràpida (VIR) del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

En la convocatòria del mes de març la vaga parcial va tenir un seguiment d'un 60% segons dades de MC. Les consultes externes van ser les més afectades i alguns usuaris es van queixar que no els havien avisat i que es podrien haver estalviat el desplaçament.