Una vintena de professionals, entre personal d'infermeria, personal mèdic i tècnics de l'Hospital de Palamós, van participar durant els mesos de març i abril en un programa formatiu especialitzat en urgències extrahospitalàries. La formació, de 115 hores de durada, es va dur a terme al Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic de Manresa, el CISARC, i seguint la metodologia de la simulació de casos.

A més de millorar competències i d'afavorir la seguretat del pacient, l'entrenament amb simulació clínica també pretén potenciar la capacitat de relació funcional del personal mèdic, fomentar tant el lideratge com la flexibilitat, i millorar la capacitat de treball en equip.

El taller formatiu el van dirigir el supervisor d'urgències de l'Hospital de Palamós, Jordi Amores; el psicòleg i especialista en gestió d'equips d'alt rendiment i membre del CISARC, Santi González; i la coordinadora de programes de simulació, Aida Camps.

La simulació clínica és una oportunitat per consolidar aprenentatges o generar-los a partir de l'experiència simulada. El CISARC és un centre pioner en simulació clínica a Catalunya i compta amb unes instal·lacions específiques de més de 1.000 m2 dotades d'alta tecnologia pionera en l'estat espanyol.