Una caldereta a l'estil de Begur, presentada per Joan Serrano, va guanyar el IX Concurs de Cuina Popular que es va fer ahir i que forma part del programa d'actes de la XVIII campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que clourà el 5 de juny. Serrano era un dels set participants de l'edició d'enguany, que també va comptar amb un accèssit, que va ser pels canelons de txangurro amb crema de carbassa i fumet de peix de roca elaborats per Mariona Pérez.

El jurat del concurs estava integrat per Josep Font, de l'hotel Sa Punta; Jesús Díaz, maître de cuisine, i Johana García, del restaurant La Cuina de l'hotel Clàssic. Font, com a cap del jurat, va explicar que havien tingut en compte tres criteris: la textura, el gust i la presentació. Un cop feta la degustació, el públic també va poder provar els plats presentats al concurs a través d'un sistema de tiquets.

A més a més del guanyador d'aquesta edició i de l'accèssit, hi havia una sopa de peix amb saltat de marisc, de Carmina Torres; un congre i lluerna amb pèsols i carfoxes, de Jaume Congost; un suquet de clavellada amb favetes de l'hort de Fornells, de José Moner; un pop amb cigrons i cloïsses, de Ricard Soler i Carme Gratacós, i un frikadelle de peix de roca, de Rafael de la Torre. L'alcalde va agrair la participació dels set concursants, els quals van rebre un obsequi, i va recordar que el concurs "no té per objectiu guanyar, sinó fer poble i fomentar la cuina casolana".

Durant l'acte, també es va fe

r entrega dels premis del IX concurs d'aparadors, dins de la campanya del peix de roca. Dels 21 establiments participants, la guanyadora va ser la merceria S'Agulla.