L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols organitzarà del 10 al 12 de juny el certamen «Explica'm, primera fira del conte i altres històries». Amb aquesta iniciativa pretén un cap de setmana temàtic on la cultura, les històries, l'espectacle de carrer, la il·lustració i altres aspectes relacionats amb els contes inundin la ciutat. Es tracta de submergir-se durant dos dies i mig en un univers per a un públic familiar, que abasta els joves, els infants, els grans i els adults.

Des de divendres fins al diumenge Sant Feliu de Guíxols tindrà una potent oferta d'espectacles i esdeveniments, així com una fira integradora que té com a referent el conte, la narració i la imaginació. Una aposta cultural i turística, en diferents escenaris, i on tindrà molt protagonisme el carrer.

El ric univers d'aquesta iniciativa mostra que es vol anar molt més enllà d'una fira del conte tradicional: s'obre a un gran ventall tant de públic com de professionals que hi vulguin participar. Està oberta al públic local, als visitants, als contacontes, als il·lustradors, als rondallaires, als explicadors d'històries, o simplement a tota persona que vulgui jugar amb la imaginació. Contes de fades, contes de mariners, contes de gripaus i granotes, històries de somni, reis i princeses, alguna bruixa (bona) i nombrós teatre per a un públic familiar. Tot en un cap de setmana on es podrà contemplar una fira amb més de 100 estands i parades.