Un segon encobridor dels tres que buscava la policia pel crim el 2012 del president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Jordi Comas, ha estat detingut a Palafrugell, després que el primer fos capturat hores abans a Platja d'Aro.

Segons informen fonts de la investigació, aquesta persona, que es converteix en el novè detingut per aquest assumpte, és un ciutadà de nacionalitat espanyola.

El de Palafrugell és el tercer presumpte implicat en aquest crim al qual els Mossos d'Esquadra capturen avui, després de la captura ahir d'altres sis individus en diverses operacions policials desplegades a Girona i Barcelona.

Els tres últims detinguts són els dos encobridors, tots dos de nacionalitat espanyola, i una de les quatre persones per les quals s'havia emès ordre europea de lliurament, que ha estat localitzada per les forces de seguretat d'Alemanya.

De les tres que segueixen en recerca a Europa, dos són uns germans marroquins als quals es considera autors materials de l'assassinat de Jordi Comas.

A tots els detinguts se'ls prendrà declaració avui i, llevat de contratemps, passaran demà a disposició del jutjat número 2 de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Els fets que s'investiguen es remunten a les 22:00 hores del diumenge 18 de novembre del 2012, quan el conegut empresari Jordi Comas i la seva dona eren a casa seva, en primera línia de mar a Platja d'Aro.

Tres encaputxats vestits de negre van entrar a l'habitatge, van amenaçar el matrimoni perquè els donessin les joies i els diners i van lligar a tots dos de peus i mans.

La dona va resultar amb ferides lleus però Comas, que es va resistir, va acabar mort asfixiat perquè li van posar un mocador a la boca perquè no cridés.

Després de registrar tota la casa, els lladres se'n van anar i la dona va aconseguir delligar-se i alertar els serveis d'emergències, encara que sense poder evitar la mort del seu marit.