Els Mossos d'Esquadra van estar ahir escorcollant els domicilis dels sis detinguts vinculats amb l'assassinat de l'empresari gironí Jordi Comas, durant un assalt violent a casa seva el 18 de novembre del 2012. A les dotze del migdia, van començar els escorcolls simultanis a dos habitatges de Barcelona, dos de Platja d'Aro i dos més de Palafrugell. Els agents d'investigació van estar buscant proves que incriminin els sospitosos amb el crim. Els escorcolls es van fer en presència dels detinguts, un home d'origen albanokosovar i la resta, d'origen marroquí. Les detencions són els resultat de tres anys i mig d'investigació.

Està previst que a finals de setmana els arrestats passin a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols, que és qui va assumir el cas. Estan detinguts per delictes d'assassinat, robatori amb violència en casa habitada i pertinença a grup criminal.

Els escorcolls es van fer per ordre judicial i de forma simultània a les dotze del migdia als domicilis dels sis detinguts dimarts per la seva suposada vinculació amb l'assalt violent que va acabar amb l'assassinat de l'aleshores president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas. Els Mossos d'Esquadra van desplegar un fort dispositiu de seguretat, amb agents d'investigació, seguretat ciutadana, Àrea Regional de Recursos Operatius i l'helicòpter amb càmera tèrmica que va sobrevolar Platja d'Aro durant tot l'operatiu.

En concret, es van fer dos escorcolls a Barcelona, dos a Platja d'Aro -pocs carrers més enllà d'on vivia la víctima- i dos més a Palafrugell. Els escorcolls es van fer amb la presència dels detinguts, que anaven emmanillats i custodiats pels Mossos d'Esquadra. Els agents van estar buscant proves que incriminin els sospitosos i els relacionin amb el crim. Els escorcolls van durar aproximadament una hora i van endur-se caixes dels habitatges. Al carrer Doctor Fleming de Platja d'Aro, on es va produir un dels escorcolls, hi havia molta expectació de veïns de la zona. La parella d'un dels detinguts es va mostrar molt violenta quan va sortir emmanillat del pis.

Les detencions i els escorcolls culminen tres anys i mig d'investigació seguint el rastre dels sospitosos del crim, perpetrat la nit del 18 de novembre del 2012. Fonts de la investigació asseguren que no es descarten més detencions, en concret de tres sospitosos relacionats amb les bandes d'assaltants que van atemorir la província.

El cas continua sota secret de sumari i es preveu que els arrestats passin a disposició del Jutjat d'Instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols a finals d'aquesta setmana. Les mateixes fonts apunten que els podrien imputar delictes d'assassinat, robatori amb violència i pertinença a grup criminal.

Al llarg de la investigació, els Mossos d'Esquadra i el jutjat va estrényer el cercle al voltant d'un total de tretze sospitosos que estarien relacionats, d'una manera o altra, amb el robatori i l'assassinat. A banda dels sis detinguts i els tres pendents d'arrest, també han dictat quatre ordres europees de detenció i entrega per a implicats que en aquests moments són fora del país.