L'actual president de la FOEG i successor de Jordi Comas, Ernest Plana, ha demanat que es faci «justícia» i que, si es demostra la seva implicació, els detinguts pel crim de l'empresari gironí acabin entre reixes. Segons assegura, durant aquests tres anys i mig mai han perdut l'esperança que el crim es resolgués perquè la policia els havia assegurat que hi hauria detencions. «Sempre hem estat en contacte amb la policia i ens deien que seria una feina llarga i que havíem d'esperar però que al final segur que arribaríem a bon fi», ha declarat. Plana ha recordat la importància de Comas en el món turístic i empresarial i ha dit que les detencions entorn a la seva mort violenta són un alleugeriment. «No podem tornar la vida a en Jordi, només aconseguint que es faci justícia ens sentirem consolats», va manifestar.

Ernest Plana va assumir la presidència de la patronal gironina FOEG després de la mort violenta de Jordi Comas, el novembre de 2012. L'empresari va morir asfixiat durant un assalt violent a casa seva, a Platja d'Aro. Des de llavors, assegura que han estat en contacte amb la policia per saber els detalls de la investigació i que mai han perdut l'esperança. El president dels empresari gironins ha agraït «l'eficàcia de la policia« i que no hagin «desistit mai» de buscar els implicats.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts sis homes implicats en els fets (un de nacionalitat albanokosovar i, la resta, marroquins). Les detencions es van fer a Palamós, Platja d'Aro i Barcelona i també s'han dictat quatre ordres europees de detenció i entrega. Aquest dimecres, els Mossos han fet registres als domicilis dels arrestats per trobar més proves. Els registres s'han fet en presència dels sis detinguts.

«Després d'una investigació tan llarga només desitgem que es faci justícia», va dir Plana, que demana al jutge que porta el cas que sigui «reflexiu» i que, si es demostra la seva implicació, acabin a la presó.

D'altra banda, l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, assegura que les detencions arran de l'assassinat de Jordi Comas permeten acabar amb la sensació de por «que va créixer exponencialment» al municipi arran del crim, en una època ja marcada per successius assalts violents. Giraut, fins i tot, recorda que hi va haver propietaris que van marxar de cases situades en urbanitzacions perquè se sentien insegurs. L'alcalde afirma que la instal·lació de càmeres de seguretat, lligades a la pressió policial, han permès revertir l'alarma i que les detencions per l'assassinat del president de la patronal afegeixen un «plus» de seguretat i permeten «reconfortar» la família de Jordi Comas. Per a l'alcalde, tampoc ha estat «cap sorpresa» que alguns dels arrestats visquessin al mateix municipi, o en poblacions veïnes, perquè per preparar un assalt com el que va acabar amb la vida del president de la FOEG «s'havia de tenir informació propera».

Finalment, l'alcalde de Platja d'Aro va dir que el consistori no s'ha plantejat personar-se a la causa perquè entén que la família del president ja està ben assessorada jurídicament.