Els Mossos d'Esquadra encara tenen causes obertes per resoldre crims que s'han comès a la província i segueixen sense autor. Tot apunta que el del president de la patronal es podrà resoldre si es relacionen els detinguts amb l'assalt mortal però encara hi ha un bon feix de casos oberts. Per exemple, l'assassinat de Can Morgat, a Porqueres, en el qual el professor de gimnàstica Bartomeu Cabello Venzala va morir abatut per un tret d'un franctirador l'11 de novembre de 1998. El cas es va arxivar provisionalment el 2005.

Però no cal anar tan enrere en el temps. L'assassinat de la botiguera de Banyoles Concepció Reixach el 2011 segueix encara sense tenir autor. Igual que la mort a trets del rus Alexei Propokovitx, que va ser trobat tirotejat en un descampat de Lloret de Mar l'any 2012. Se sospita que l'autor de la mort era una persona armènia que va fugir immediatament després d'haver perpetrat l'execució.

Un altre dels casos que porta de corcoll els investigadors és la mort a ganivetades de la dependenta de Palafrugell Montserrat Sánchez, que va ser trobada morta el 2008 a l'aparcament del casal de la localitat baixempordanesa.

Però n'hi ha més, com el cas del turista escocès de 26 anys Craig Mallon, que va morir el maig de 2012 a Lloret de Mar després d'una batussa.

El temps no és obstacle

Però el temps no significa que no s'acabin resolent els crims. Per ?exemple, la Policia Nacional va poder descobrir el juny de 2013 un bidó enterrat en una finca de Lloret on hi havia el cadàver d'una jove desapareguda el 2004.

Els Mossos d'Esquadra també van poder resoldre a principis de 2015 l'assassinat d'una veïna de Cabanes de 75 anys, Neus Juanola, que va morir a cops el 28 de febrer durant un assalt violent a casa seva.