Un cotxe robat un dia abans de l'assalt mortal a la vivenda del president de la FOEG, Jordi Comas, va ser la pista principal amb què van treballar els Mossos d'Esquadra per identificar els sospitosos i tractar de resoldre el crim. El vehicle va ser trobat temps després del robatori mortal perpetrat el 18 de novembre de 2012; es tractava de la baula que va permetre relacionar un grup de delinqüents locals de Platja d'Aro d'origen magrebí amb un grup de lladres silenciosos albanokosovars establerts a Barcelona. Hi ha nou detinguts però encara falta arrestar set persones, dues de les quals serien les implicades directament en la mort de l'empresari.

L'inspector cap de l'Àrea d'Investigació Criminal de Girona, Josep de Monteys, va informar en roda de premsa que el grup de magrebins és el que a finals d'octubre de 2012 va intentar robar al domicili del president de la FOEG sense èxit. Per aquesta raó van contactar amb el grup d'albanokosovars per tal que aquests els facilitessin l'entrada al domicili -haurien fet un forat en una finestra amb un trepant i alliberat el forrellat- i els donessin suport logístic amb el vehicle robat.

Els Mossos entenen que va ser un robatori «molt planificat» tot i que contrasta la «professionalitat» amb què actuava la banda d'albanokosovars i com de maldestres van ser el grup de magrebins que van acabar amb la vida de Comas per robar joies i el que tenia a l'interior de la caixa forta del domicili. Alguns dels participants van abandonar Espanya immediatament després dels fets i no han tornat. Entre aquests hi hauria dos dels tres lladres que van entrar a robar el dia del crim. El tercer seria un dels nou detinguts aquesta setmana, encara que l'inspector en cap no va precisar si va ser arrestat a Barcelona, Platja d'Aro o Palafrguell.

De Monteys no va precisar quant temps feia que tenien identificats els presumptes implicats -autors materials, informadors, encobridors i facilitadors- però assegura que van decidir fer esclatar l'operatiu aquesta setmana perquè era quan més persones podien detenir d'una sola vegada, ja que alguns dels integrants de les dues bandes entraven i sortien del país amb molta freqüència.

En relació amb l'home a qui el Jutjat d'Instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols va deixar dijous en llibertat sense cap tipus de mesura cautelar, assenyala que se'l relaciona amb la preparació de robatoris violents, «no amb el de Comas, tot i que està en aquesta causa». La policia espera que en els propers dies es puguin practicar noves detencions -ara hi ha nou arrestats de setze implicats.

En la roda de premsa també hi havia el comissari cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milan, qui va assegurar que la mort del president de la FOEG durant l'assalt va suposar un abans i un després en el combat als robatoris violents a la província de Girona -el 2012 se'n van produir 56 i el 2015 es va tancar amb 22.