Els Mossos d'Esquadra van detenir el 17 de maig, a Palafrugell, quatre dones, d'entre 25 a 52 anys, de nacionalitat espanyola, veïnes de Terrassa i el Prat de Llobregat, com a presumptes autores d'un delicte de furt per haver robat 105 productes d'un supermercat de la localitat. A quarts de vuit del vespre d'aquell dia, una dotació policial patrullava en les zones comercials de la població.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, els agents van observar tres dones que sortien d'un supermercat i accedien a un vehicle que les esperava davant la porta. Els Mossos van reconèixer les dones, ja que les havien identificat altres vegades per cometre delictes contra el patrimoni. Davant d'aquesta sospita, els agents van aturar el vehicle, van identificar i escorcollar les ocupants.

De resultes de l'escorcoll, la policia va localitzar diversos produductes amagats a l'interior de les malles que duien les dones i a sota dels seients del vehicle. Entre els productes hi havia pots de laca, embotits diversos, llaunes d'escopinyes, llaunes d'anxoves, etc. En total, 105 productes valorats en més de 450 euros, segons les fonts. Davant les evidències, la patrulla va detenir les quatre dones com a presumptes autores d'un delicte de furt.

Les detingudes, amb antecedents, van passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que les va deixar en llibertat.