Fins que no va morir el president de la FOEG a Platja d'Aro?durant un assalt violent a casa seva el 18 de novembre de 2012 l'actuació policial contra els lladres violents no es va convertir en prioritat absoluta a la província. Entre aquell novembre i l'anterior s'havien comés a Catalunya prop de 600 robatoris violents en habitatges, 54 dels quals a Girona -només se'n van resoldre 15-.

La mort de Jordi Comas va canviar la forma de treballar dels Mossos d'Esquadra, que el gener de 2013 van activar el Pla Operatiu Específic Habitatge a nivell 1 -màxima activitat-, que es va traduir l'any següent en 11.100 hores de treball, 1.268 controls en carreteres, rotondes i cruïlles, la identificació de 1.480 persones i l'organització de 199 xerrades preventives a les que van assistir 7.000 persones. Tot i això, el 2013 es va acabar tancant amb 47 robatoris violents a les comarques gironines, dels quals només se'n van poder resoldre 19, com va informar el comissari portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Miquel Capell.

La investigació dels assalts violents també ha canviat per complet. A la província de Girona, cada vegada que es produeix un robatori d'aquestes característiques la inspecció ocular ja no depèn de la comissaria del poble sinó de la policia científica, que són els que es posen d'acord amb les víctimes, la fiscalia i la judicatura.

El canvi de prioritats de la policia de la Generalitat arran de la mort de Comas es va mostrar efectiva al Baix Empordà perquè la comarca va quedar absolutament blindada i en tan sols un mes es van rebaixar els robatoris en un 65% i dels que es van produir cap va ser un assalt violent. Però la província seguia sent vulnerable, només dotze dies després de la mort de l'empresari, dues dones van ser ruixades amb el gasoil de la caldera de casa seva a Campllong per robar-les.

En àmbit municipal, la policia de Platja d'Aro va accelerar la instal·lació de càmeres de vigilància després del crim del president de la patronal. D'aquesta manera controla els accessos dels vehicles al nucli urbà i a totes les urbanitzacions de la població.

Agents de comissaria

La investigació del crim del president de la patronal gironina i l'evidència que els assalts violents s'havien convertit en un problema d'envergadura va dur els Mossos d'Esquadra a reforçar la investigació d'aquests delictes amb la incorporació d'un contingent d'agents seleccionats específicament d'entre els més bons dels grups d'investigació de primer nivell que tenien les diferents comissaries de la Regió Policial de Girona.

La mitja dotzena d'agents seleccionats es van incorporar a l'Àrea d'Investigació Criminal per centrar-se exclusivament en aquest tipus de delictes, per l'alarma social que generaven.

Encara que la banda que va assaltar la casa de Comas ha trigat tres anys i mig a ser localitzada, el reforç policial va donar els seus fruits i el març de 2013 els Mossos d'Esquadra van aconseguir desarticular una banda de set lladres silenciosos als que se'ls imputava una setantena de robatoris en urbanitzacions del Baix Empordà. Els robatoris van disminuir dràsticament des d'aquell moment. El judici contra aquest grup es va celebrar aquest mes a l'Audiència Provincial de Girona -encara pendent de sentència-, tot i que només es van poder declarar provats 25 robatoris.

També aquell 2013 va caure una altra banda que planejava assaltar la casa d'uns empresaris a Santa Cristina d'Aro.