El jutjat d'instrucció número 3 de la Bisbal d'Empordà ha dictat l'arxiu provisional de la denúncia que el regidor de Begur Marià Renart va interposar el 2014 contra l'aleshores regidora de CiU Rosa Pérez. Renart va portar a la fiscalia el que entenia que eren suposades irregularitats en la contractació per part de l'Ajuntament de treballs de jardineria que, segons l'edil, acabava realitzant l'empresa del marit de Pérez, que era a l'equip de govern. Pérez, que l'anterior mandat era la regidora d'Hisenda, va declarar al jutjat com a imputada per un presumpte delicte de negociacions prohibides al funcionari públic. Ara, el jutge ha determinat l'arxiu perquè no hi ha «indicis que justifiquin degudament la perpretació del delicte» de la denúncia. El sobreseïment és recurrible, si bé s'ha de tenir en compte que Renart es va retirar com a acusació particular el desembre de 2015.

Des que Renart va presentar la denúncia moltes coses han canviat a la política de Begur: Pérez ja no va presentar-se a les eleccions municipals de 2015 i, per tant, ja no és a l'Ajuntament; CiU no governa i, per contra, Renart ha passat de l'oposició a ser, ara, primer tinent d'alcalde.

Rosa Pérez està satisfeta per la resolució judicial però va lamentar ahir el mal que li ha suposat aquest cas tant en el terreny personal i familiar com el que ha suportat el grup de CiU i entén que l'acusació que Renart va llançar contra l'equip de govern de Convergència responia «a una estratègia política».

«Més interès mediàtic que jurídic»

Del mateix parer és l'anterior alcalde i cap de CiU a l'Ajuntament, Joan Català, que es va mostrar satisfet per l'arxiu perquè demostra que no hi havia cap irregularitat, si bé va lamentar que l'arxiu arriba tard ja que «segur que en major o menor incidència, va afectar el resultat electoral; ara és més un reconeixement moral». Per Català, «és evident que la denúncia tenia més interès mediàtic que jurídic». I va recordar que si Renart es va personar com a acusació particular de la causa l'abril de l'any passat, el desembre d'aquell any la va retirar. Aleshores ja era al govern i havia pactat amb Joan Loureiro, present a l'anterior govern de CiU denunciat.

Un fet que no va passar desaparcebut per Català com un altre dels motius per retirar l'acusació. Finalment, va comentar que el seu grup no demanarà responsabilitats a Renart -com ell havia fet a Pérez, a la qual va exigir que dimitís-: «Ens ho podem estalviar perquè no les assumirà».

Renart va manifestar que l'arxiu «és una bona notícia per Begur» i va afirmar, sobre si era una estratègia política, que les sospites de suposades irregularitats el van portar a denunciar -«vaig fer el que havia de fer»-. I si va retirar l'acusació particular va ser «perquè el fiscal ja seguia endavant» amb la investigació. També va considerar que aquesta retirada va facilitar l'actuació de la defensa de Rosa Pérez. I va afegir que l'empresa del marit de l'exregidora treballa per l'Ajuntament, però que ara «no s'ha d'amagar».