L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro va aprovar en el ple d'aquest dilluns incorporacions al pla d'inversions per aquest any per un valor de 391.800 euros. D'aquesta xifra, 260.000 euros es destinaran a la compra d'uns terrenys de 74.000 metres quadrats, l'adquisició dels quals neix de l'interès de la Unió Esportiva Llagostera d'ubicar a Santa Cristina la seva ciutat esportiva. L'operació ha estat criticada pel regidor d'Emprenedors, Julio Rico, que considera que, si bé li sembla un bon projecte, «no podem comprar uns terrenys amb càrrec a un préstec per implantar una ciutat esportiva, de la qual no tenim cap document que avali l'interès del Llagostera per executar-la». L'alcalde Xavier Sala ha exposat que ha tingut contactes continus amb la directiva del club i que, si la ciutat esportiva no prosperés, la compra dels terrenys és justificada per les necessitats de terrenys per a equipaments i per la seva ubicació al costat de la zona esportiva.

Sala ha exposat que la ciutat esportiva estaria ubicada en uns terrenys de 41.000 metres quadrats que l'Ajuntament ha de rebre un cop s'executi el desenvolupament urbanístic del sector. Com que no es preveu que això passi en breu, i davant de l'interès del Llagostera, l'equip de govern va demanar als propietaris la cessió anticipada dels 41.000 metres quadrats. Aquests van condicionar la cessió a la compra d'uns altres terrenys de 74.000 metres quadrats. L'adquisició té un valor de 310.000 euros: 260.000 seran abonats per l'Ajuntament i els 50.000 restants surten de l'acord perquè l'administració no giri als actuals propietaris el rebut de l'IBI en d'altres finques. Sala ha justificat que la compra es faci a través d'un préstec perquè si ho fes amb el romanent de l'Ajuntament la liquiditat podria patir ja que la Generalitat els deu uns 600.000 euros. A més, ha afirmat que si l'Ajuntament va tancar l'exercici 2015 amb un endeutament del 29,78%, el del 2016 serà del 26,90%.

Quant al projecte de la ciutat esportiva, Sala ha concretat que si no prospera ja tenen altres propostes esportives per ocupar aquests terrenys com ara pistes de petanca per a campionats, una ubicació per legalitzar el camp de tir amb arc, o fer naus per a les colles de carnaval. L'alcalde ha afegit que aquest desenvolupament requereix un pla d'equipaments municipals.