Que els assaltants a la vivenda de l'expresident de la FOEG eren tres no hi ha dubte, va ser la seva dona qui va poder avisar la policia en desfer-se de les lligadures quan van fugir els delinqünts amb el botí. Però la investigació policial ha permés eixamplar el cercle de sospitosos a 13 persones perqué es presumeix que totes formaven part d'una banda criminal dedicada als assalts a vivendes.

Han calgut tres anys i mig d'investigació abans els Mossos no han pogut decidir fer esclatar l'operatiu iniciant la detenció dels delinqüents, que al tancament d'aquesta edició encara estava incompleta -hi ha quatre sospitosos contra els que pesa una ordre europea de detenció i entrega-.

El primer que es va saber amb la denúncia de l'esposa de Comas és que tres homes encaputxats que no duien armes i tenien accent estranger van lligar el matrimoni a casa seva i al president de la FOEG el van matar asfixiant-lo contra els coixins del sofà. A partir d'aquí, tot va quedar obert i ja des d'un primer moment la policia científica es va dedicar a recollir mostres a l'interior i l'exterior e la vivenda que permetessin identificar els autors o aportar-los pistes per seguir-los el rastre.

El cas mai es va arxivar

En aquests tres anys i mig no ha trascendit absolutament res de la investigació. Públicament, es desconeixia si havia avançat o estava estancada, encara que el fet que la causa seguís oberta i no s'hagués decretat l'arxiu provisional permetia intuïr que s'hi seguia treballant.

La causa encara segueix secreta i això suposa que només el fiscal, el jutge instructor i els agents encarregats de la investigació coneixen exactament què relaciona els tres lladres que van matar Comas i els altres 10 membres de la banda relacionats.