La titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols va decretar ahir presó incondiconal per a Valentino Gjeloski, Mohamed Yassine i Moussa Alloui i va deixar en llibertat provisional Illyass Houllich, Abdelkamir Mouhadouch, Imat Belhadi i Francisco Casas Buzó. Tots ells investigats per assassinat, robatori amb violència i intimidació en casa habitada i pertinença a grup criminal. Gairebé tots es van acollir al seu dret a no declarar i els únics que ho van fer van tractar de desvincular-se dels fets.

Se sospita que Gjeloski i un compatriota seu detingut a Alemanya -encara pendent de passar a disposició judicial- haurien facilitat l'entrada a Mohamed Yassine, Moussa Allaoui i una tercera persona a l'interior del domicili del president de la patronal. De moment, es creu que Yassine seria els responsable de la mort. Les restes d'ADN de Gjeloski van aparèixer dins el cotxe utilitzat per la banda mentre que al seu soci, capturat a Alemanya, se'l situa prop del domicili de l'empresari el dia de l'assalt, gràcies a unes trucades telefòniques.

Els detinguts van passar a disposició judicial ahir, que era el dia que s'exhaurien el màxim de 72 hores que es permet que duri una detenció. Els Mossos d'Esquadra no descarten poder realitzar noves detencions al llarg dels propers dies.

El grau de participació dels setze implicats en aquest assumpte és molt diferent en tant que alguns són autors materials del robatori, altres només informadors, alguns encobridors i la resta facilitadors.