Unes 20.000 persones han gaudit dels espectacles i les activitats de la cinquena Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, FIMAG 2016, celebrada entre el 27 de maig i el 5 de juny. El certamen ha abaixat el teló aquest diumenge, després d'un cap de setmana intens en el qual han actuat una trentena d'artistes de 15 disciplines diferents.

Del 27 de maig al 3 de juny va tenir lloc la Setmana Solidària, amb actuacions en centres per a persones amb necessitats especials, que va culminar amb la Gran Festa Solidària.

A través d'un comunicat, el director de la fira, Juli Carbó, ha fet una valoració «molt positiva del transcurs d'aquesta edició, tant pel que fa a la qualitat dels artistes participants com al desenvolupament de l'organització». Amb tot, dissabte es van haver d'anul·lar alguns espectacles a causa de la pluja que va caure durant tres hores.

Segons un comunicat de l'organització del FIMAG, l'èxit d'aquesta cinquena edició «dóna ales a l'organització per continuar millorant en matèria de qualitat artística i de programació d'activitats paral·leles». De fet, assegura que la fira ja està «plenament consolidada» i ja es planteja un major grau d'internacionalització en pròximes edicions.

La primera Gran Gala Internacional va ser retransmesa en directe, amb el sistema d'streaming, mitjançant la web de FIMAG, a més de 20 països d'Europa i Amèrica del Nord i del Sud.