El fiscal imputa un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes a l'home que presumptament va matar el seu veí amb una pistola casolana el 5 de juny del 2014 a Palafrugell. L'acusació pública sosté que la víctima i l'investigat tenien una "enemistat arrelada" que es remuntava almenys al 2009. Els dos s'havien denunciat mútuament fins a catorze vegades com a conseqüència d'aquesta mala relació. Per aquests delictes, José Gamero es pot enfrontar a una pena de fins a 23 anys de presó.

Segons el fiscal, cap a les dotze de la matinada, l'investigat i el veí van començar a discutir. Aleshores, el presumpte agressor va agafar una pistola semiautomàtica, una pistola de construcció artesanal (per a les quals no tenia llicència) i un ganivet i va sortir al replà de l'edifici on vivien, al carrer Mestre Àngel López. Li va assestar sis ganivetades i, quan la víctima, José Antonio González, ja estava a terra, li va descarregar un tret mortal al cap.

Durant la disputa, Gamero va entrar a casa seva, va agafar les dues armes i un ganivet i va sortir al replà. Allà, va començar una baralla entre investigat i víctima. "L'investigat, amb intenció d'acabar amb la vida del seu veí, va extreure l'arma blanca i li va clavar fins a tres ocasions al braç dret i tres més a la zona del coll", relata el fiscal Víctor Pillado. Les ganivetades van reduir la capacitat de reacció i defensa de la víctima que, a més, estava afectat per la ingesta d'alcohol. "L'investigat va agafar una de les dues armes de foc que portava i, a una distància inferior a deu centímetres, va efectuar un tret a la zona del cap de la víctima, que inexorablement el va portar a la mort", exposa.

El cos al lavabo

Quan els agents van arribar a l'edifici, alertats per una veïna, van veure restes de sang al replà que conduïen fins a casa de l'ara investigat. Quan els Mossos d'Esquadra van trucar a la porta, va obrir Gamero, que va reconèixer immediatament que havia tingut una baralla amb el seu veí i va autoritzar els agents a entrar al pis. Els mossos van localitzar el cadàver a la zona del lavabo. Espontàniament, recorda el fiscal, l'investigat va reconèixer que l'havia matat.

Tot i que ni a comissaria ni quan va passar a disposició del Jutjat d'instrucció número 4 de la Bisbal d'Empordà va declarar, el fiscal ressalta que, durant la reconstrucció de fets que es va fer aquella mateixa nit, Gamero va admetre que havia apunyalat i disparat la víctima, assegurant que ho havia planificat temps enrere i que havia descarregat el tret per "rematar-lo". L'home, fuster, s'havia fet una de les pistoles

Per això, durant l'audiència d'imputació que es va fer dimecres al jutjat instructor, el fiscal va imputar al presumpte agressor un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. El cas l'acabarà jutjant un jurat popular a l'Audiència de Girona.