Vall-llobrega connectarà l'aigua amb la canonada del Pasteral

L'Ajuntament ho fa per garantir l'abast en cas que els pous municipals no siguin suficients

08.06.2016 | 07:18
L´alcalde Rufino Guirado.
L´alcalde Rufino Guirado.

Vall-llobrega connectarà la xarxa d'abastament d'aigua potable del municipi a la canonada del Pasteral que subministra la Costa Brava. L'Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte, que té un cost de 163.219,84 euros, si bé l'alcalde Rufino Guirado confia que en la licitació el preu baixi. De moment, el projecte es troba a exposició pública durant un mes.

Guirado ha exposat que hi ha dos motius principals que han portat l'Ajuntament a prendre la decisió de connectar amb la canonada del Pasteral per garantir el subministrament als veïns: per un costat, el nivell d'aigua als pous municipals ha baixat; i per l'altre, la presència elevada de manganès i de ferro en els pous, els quals podrien superar el límit recomanable per a la salut, situació que impediria que fos potable.

D'aquest darrer punt, Guirado ha afegit que la manca d'aigua impedeix reduir els nivells de ferro i manganès, els quals es troben dins dels límits. En aquest sentit, ha concretat que el Departament de Salut controla periòdicament les analítiques de l'aigua d'aquests pous.

Per desenvolupar el projecte de la connexió amb l'artèria de la Costa Brava de l'aigua del Pasteral, Guirado ha concretat que està en contacte amb el Consorci Costa Brava per tancar un conveni que hauria de subministrar entre 20.000 i 25.000 metres cúbics d'aigua a l'any per a Vall-llobrega.

La connexió es farà en uns terrenys propietat de l'Ajuntament que es troben a Palamós. L'obra també comportarà la instal·lació dels aparells necessaris per controlar i mesurar l'aigua que va cap a Vall-llobrega. Segons Guirado, la pressió que ja porta l'aigua farà innecessari bombar-la.

L'alcalde ha afegit que l'Ajuntament treballa per acollir-se a les subvencions que donen l'Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació i el Consorci Costa Brava per a la posada en marxa d'aquestes instal·lacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema