Vall-llobrega connectarà la xarxa d'abastament d'aigua potable del municipi a la canonada del Pasteral que subministra la Costa Brava. L'Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte, que té un cost de 163.219,84 euros, si bé l'alcalde Rufino Guirado confia que en la licitació el preu baixi. De moment, el projecte es troba a exposició pública durant un mes.

Guirado ha exposat que hi ha dos motius principals que han portat l'Ajuntament a prendre la decisió de connectar amb la canonada del Pasteral per garantir el subministrament als veïns: per un costat, el nivell d'aigua als pous municipals ha baixat; i per l'altre, la presència elevada de manganès i de ferro en els pous, els quals podrien superar el límit recomanable per a la salut, situació que impediria que fos potable.

D'aquest darrer punt, Guirado ha afegit que la manca d'aigua impedeix reduir els nivells de ferro i manganès, els quals es troben dins dels límits. En aquest sentit, ha concretat que el Departament de Salut controla periòdicament les analítiques de l'aigua d'aquests pous.

Per desenvolupar el projecte de la connexió amb l'artèria de la Costa Brava de l'aigua del Pasteral, Guirado ha concretat que està en contacte amb el Consorci Costa Brava per tancar un conveni que hauria de subministrar entre 20.000 i 25.000 metres cúbics d'aigua a l'any per a Vall-llobrega.

La connexió es farà en uns terrenys propietat de l'Ajuntament que es troben a Palamós. L'obra també comportarà la instal·lació dels aparells necessaris per controlar i mesurar l'aigua que va cap a Vall-llobrega. Segons Guirado, la pressió que ja porta l'aigua farà innecessari bombar-la.

L'alcalde ha afegit que l'Ajuntament treballa per acollir-se a les subvencions que donen l'Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació i el Consorci Costa Brava per a la posada en marxa d'aquestes instal·lacions.