De passar-se més d'un any en presó preventiva i jugar-se una condemna de 26 anys de presó a quedar lliurement absolts, que és el que ha dictat la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona respecte a Antonio Cano Trujillo i Said Azerar, que van ser acusats d'haver violat una dona a Palamós la nit del 18 d'abril de 2012 i als quals va defensar l'advocat Christian Salvador.

La sentència posa de manifest les incongrüències i contradiccions en les quals va incórrer la presumpta víctima per justificar la seva decisió. Per exemple, no haver explicat des d'un principi que la nit abans dels suposats fets havia enganyat el seu marit amb una altra persona, que és amb qui coincidia l'ADN trobat a l'interior de la seva vagina i que va permetre als acusats sortir de la presó provisional després d'haver-hi estat un any. O també, que expliqués de diferents formes com va patir l'atac: primer va ser a empentes i després amb una navalla que no s'ha trobat.

El tribunal observa que malgrat que la dona va reconèixer els seus suposats agressors amb "absoluta seguretat" quan li van ensenyar les seves fotografies també és cert que va donar una "vaga descripció" d'aquests i va dir que "els va poder veure molt poc".

Els metges que van atendre la dona el 18 d'abril de 2012 van exposar que ella no els va referir en cap moment un accés anal, encara que sí va denunciar que la violació havia sigut vaginal i anal.

També li resulta estrany al tribunal que la dona insistís "des de la seva primera declaració davant la policia" que els suposats delinqüents no havien deixat cap rastre, i els resulta estrany perquè ella "en cap moment va percebre que els seus agressors es posessin preservatiu" i, a banda d'això, hi ha altres possibilitat d'obtenir mostres genètiques.

Durant el judici, la dona va assegurar que després dels fets es va netejar al bidet però això no concorda amb el fet que el forense li trobés restes biològiques d'una tercera persona en l'exploració vaginal.

La manca de lesions compatibles amb l'agressió descrita per la dona, l'absència de la roba que aquesta duia posada aquell dia i el fet que no s'aportés cap testimoni acreditant que va demanar auxili -els fets van passar al carrer Pagès i Ortiz- afegeixen "dubtes seriosos i raonables sobre la realitat del que va passar i aquests dubtes han de ser resolts a favor dels acusats, per la vigiència en l'àmbit penal del principi d'in dubio pro reo".