Tres joves van denunciar aquest dilluns als Mossos d'Esquadra l'anterior pastor de l'església evangèlica de Torroella de Montgrí per, presumptament, haver abusat sexualment d'elles quan tenien 16, 13 i 10 anys. Els Mossos d'Esquadra van informar ahir que, per ara, no hi ha cap ordre de detenció contra el denunciat, L.R., i que no es descarten més denúncies. El diari El Periódico va informar ahir de la interposició d'aquestes denúncies, les quals relaten que els presumptes abusos sexuals s'haurien produït tant en el domicili del religiós com a la seu de la congregació, que es troba al polígon industrial de Torroella de Montgrí. Segons el rotatiu, L.R. va ser cessat fa poques setmanes per la direcció de la comunitat religiosa, l'Església Evangèlica Pentecostal Unida a Europa.

Fonts dels Mossos van apuntar que el presumpte pederasta hauria abusat de les noies fa quatre anys -si bé el diari concretava que les noies tenen ara 25, 16 i 15 anys. El relat del rotatiu exposa que el ja expastor aprofitava l'autoritat que tenia pel seu càrrec per estar a soles amb les menors i convèncer-les perquè es deixessin tocar, i no ho revelessin després.

L.R. va ser el màxim responsable de la congregació de Torroella de Montgrí durant deu anys, del 2005 al 2015. Precisament fou arran del seu trasllat a Guadalajara, aleshores, que les tres noies es van veure amb forces per denunciar-lo. Segons El Periódico, una de les noies va destapar el cas quan ho va explicar a la psicòloga del col·legi, la qual en va informar a la mare i aquesta a l'actual pastor evangèlic de Torroella. La segona noia que va revelar tocaments ho va fer al pastor de Vic. A partir d'aquí, els dos religiosos van buscar més víctimes. De moment n'han denunciat tres, mentre que el diari apunta que podria haver-n'hi tres més que encara no han decidit acudir a la policia.

La decisió de presentar la denúncia es va prendre, afegeix el diari, en una junta extraordinària de les diverses seus catalanes celebrada a Cornellà de Llobregat el dijous de la setmana passada. Segons El Periódico, l'advocada de la congregació va acompanyar les tres noies a la comissaria de la Bisbal per presentar les denúncies contra l'expastor de la congregació de Torroella.