Els ajuntaments de Begur i Sant Feliu de Guíxols han arribat a un acord per transportar 700 metres cúbics de sorra de la platja de Sa Riera, a la primera localitat, per cobrir la carència a la platja de Sant Feliu.

La sorra, el transport de la qual finança Sant Feliu de Guíxols, es transportarà en tres camions que faran uns 50 viatges, les nits dels dimarts, dimecres i dijous.

Aquesta és la segona vegada que es transporta sorra de Sa Riera a Sant Feliu, la primera vegada va ser l'any 2013, quan es van traslladar uns 2.000 metres cúbics.

Fa unes quantes setmanes, es va extreure sorra de Begur, encara que llavors va ser amb destinació a les platges de Llafranc i Tamariu, al municipi de Palafrugell, que en van rebre uns 1.500 metres cúbics.

A més, com cada any, s'ha transportat diversos camions de sorra a la cala de Can Malaret, al propi municipi de Begur.

Aquesta extracció de sorra es deu al fet que la platja de Sa Riera no para de créixer, i anualment guanya uns 3.000 metres cúbics de sorra, i que, en els últims 50 anys, la seva superfície s'ha duplicat.

Sant Feliu de Guíxols ja feia temps que havia previst agafar sorra de Sa Riera per a la platja del centre de la localitat, encara que el govern municipal va decidir en un principi apostar per un dragatge que permetés recuperar la sorra arrossegada per l'onatge mar endins.

No obstant això, problemes administratius i el fet que no es podia acabar aquest procés abans de l'inici de la temporada estival, han fet que el consistori hagi decidit tornar a transportar sorra de Sa Riera, assumint el cost de tota l'operació.

L'aportació prevista, que realitza l'empresa Massachs, servirà amb prou feines per estendre una capa de sorra nova a sobre de les zones on l'àrid està més degradat.

El govern de Sant Feliu vol, després de l'estiu, reactivar els tràmits del dragatge ajornat, amb l'objectiu que el faci l'empresa pública estatal Tragsa abans de l'estiu de 2017.

El municipi que havia previst anar a buscar sorra a Sa Riera i finalment no ho ha fet ha estat Torroella de Montgrí, que al final ha pogut recuperar la platja dels Griells, molt afectada pels temporals marítims, amb la sorra dragada del port de l'Estartit.